8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeEveniment despre tehnologie gândită în Craiova, produsă global

Eveniment despre tehnologie gândită în Craiova, produsă global

  • HELLA Technical Center Craiova, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, organizează, în 26 mai, un eveniment dedicat elevilor, studenților, dar și comunității tehnice din oraș. Acesta se va desfășura, începând cu ora 16.00, în foaierul și pe esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu”. 
  • Craiovenii sunt invitați să descopere produse automotive dezvoltate de specialiștii locali, în proiecte globale.

Colegiu de excepție, universitate de tradiție, companie globală de top – acesta este motto-ul evenimentului care își propune să includă comunitatea elevilor de liceu și a studenților, dar și pe cea a specialiștilor cu pregătire tehnică din Craiova într-o experiență a inovației. 

Echipa HELLA Technical Center Craiova și reprezentanți ai universității îi vor întâmpina, în foaierul teatrului, pe cei interesați de industria automotive cu standuri echipate cu demonstratoare, unde se vor realiza teste pe prototipuri de ultimă generație ale produselor dezvoltate în centrul tehnic. Vizitatorii vor putea urmări cum funcționează un sistem inteligent de acces al mașinii, Smart Car Access, precum și sisteme de iluminat inteligente, cu tehnologie HD (High Definition). De asemenea, sunt pregătite standuri ale Universității din Craiova, cu experimente tehnico-științifice (roboți sau sisteme automate de control) de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică și de la Facultatea de Științe, Departamentul de Informatică.

Punctul de atracție al evenimentului va fi o demonstrație, în fața teatrului, pe o mașină electrică de ultimă generație, la dezvoltarea căreia au contribuit specialiștii HELLA Technical Center Craiova.

Reprezentanții Universității din Craiova și experții HELLA au susținut, în perioada premergătoare evenimentului, prezentări în fața elevilor, la Colegiul Național “Elena Cuza”, Colegiul National „Carol I”, Colegiul Național Pedagogic “Ștefan Velovan” și Colegiul Național „Frații Buzești”. Aceștia le-au povestit tinerilor despre oportunitățile de dezvoltare profesională acasă, în Craiova, unde pot contribui la proiecte cu impact global.

Aflați mai multe despre eveniment, aici.

Centrul de proiectare și dezvoltare lucrează la conceperea caracteristicilor specifice siguranței și confortului mașinii, cu tehnologii de ultimă oră. Cei 600 de angajați HELLA contribuie la mașina viitorului, cu o echipă de ingineri, programatori și experți în securitate cibernetică și calitate. 

Universitatea din Craiova și HELLA Technical Center Craiova sunt parteneri de tradiție. Centrul tehnic pune la dispoziție, în fiecare an, programe de învățare pentru studenții din Craiova, pe lângă locurile de muncă în cadrul HELLA Student Program, la nivelul întregii HELLA România. Nu întâmplător, astăzi, 99% din angajații HELLA din Craiova sunt foști studenți ai Universității din Craiova.

HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, operațional sub brand-ul umbrelă FORVIA, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil. 

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.   

Află mai multe despre HELLA România, aici.

Despre HELLA

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie – decembrie).  

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS