21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeEcoDeco House, plante și piatră naturală pentru amenajarea unei curți de vis

EcoDeco House, plante și piatră naturală pentru amenajarea unei curți de vis

În 2016, Adrian Barbu a decis să facă o schimbare radicală şi să se deconecteze de viaţa în faţa calculatorului, după ce munca asiduă în IT începuse să îi afecteze sănătatea. S-a îndreptat spre natură şi a deschis un depozit de plante ornamentale şi piatră decorativă, cu vânzare en gros şi en detail, la Işalniţa. EcoDeco House este una dintre acele idei antreprenoriale care cresc atunci când sunt hrănite de pasiune. Întocmai precum plantele.

“Am început din dorinţa de a mă deconecta de la viaţa la birou, din faţa calculatorului. Fiind atras în special de conifere şi plante exotice, am decis să-mi diversific activitatea zilnică facând și ceva care să implice atât muncă în aer liber cât şi efort fizic. Aşa s-a născut EcoDeco House”, povesteşte antreprenorul.

Deşi pandemia a afectat puternic domeniul plantelor ornamentale şi al amenajărilor de spaţii verzi, Adrian a găsit soluţii pentru a merge mai departe şi nu s-a lăsat descurajat.

Piatra decorativă din Grecia şi rulourile de gazon natural, printre cele mai căutate produse

La EcoDeco House, cei care doresc să dea viaţă unei curţi găsesc plante ornamentale specifice, coniferul tuia fiind una dintre alegerile cele mai populare, dar şi plante pentru garduri vii sau plante exotice, precum palmierii.

Gazonul rulou este un alt produs vedetă, la fel şi piatra naturală. EcoDeco House oferă spre vânzare marmură de calitate, adusă din Grecia, de diverse culori şi granulaţii.

“Clienţii sunt atraşi şi de combinaţiile cu sticlă decorativă sau scoarţă de copac colorată”, spune Adrian Barbu.

Proiectare 2D şi 3D pentru a crea curtea perfectă

EcoDeco House realizează şi proiecte 2D şi 3D, un serviciu din ce în ce mai solicitat în ultimii ani şi foarte provocator.

“Când vine vorba de proiectarea pentru amenajarea de spaţii verzi, e nevoie de o colaborare deschisă cu clienţii. Aceştia îşi doresc să contribuie cu sugestii şi idei, dar este recomandat să se plece de la o schiţă a specialiştilor în amenajare, pentru că nu trebuie să omitem că e nevoie de experienţă în domeniu pentru a lua cele mai bune decizii”, explică managerul EcoDeco House.

“Vă dau un exemplu: cineva îşi doreşte să plantăm un arţar japonez în faţa ferestrei, pentru a-l admira frumos din casă. Dar dacă arţarul stă în soare, pe timp de vară va fi cu siguranță afectat de căldură. Plantele sunt vii, trebuie să luăm în calcul şi acest lucru când le aşezăm în spaţiu, nu sunt simple obiecte care pot fi puse în orice loc şi lăsate acolo. Ele trebuie aşezate în funcţie de nevoile lor şi îngrijite adecvat. Să nu neglijăm că o curte frumoasă implică şi multă responsabilitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS