14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeNeurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe afecțiuni

Neurolog Ileana Neacă: Pacientul trebuie tratat interdisciplinar, căci de multe ori e vorba de mai multe afecțiuni

Consultul interdisciplinar este foarte important pentru a obține o imagine detaliată a stării de sănătate a unui pacient, transmite medicul neurolog Ileana Neacă, managerul Centrului Medical Sanocare. Aceasta subliniază că, de regulă, un pacient nu are o afecțiune singulară, ci mai multe afecțiuni care, adesea, sunt interconectate. De aceea, starea sa de sănătate trebuie privită în ansamblu.

Tocmai din acest motiv, la Sanocare, echipa medicală a gândit un centru complex, unde pacienții beneficiază de consulturi și examinări gratuite, prin Casa de Asigurări, în limita plafonului, la multiple specialități.

Profilaxia secundară este foarte importantă

De exemplu, un pacient care merge la consult la Neurologie, beneficiază și de explorări paraclinice, bilet de trimitere pentru analize de laborator, explorări imagistice – ecografie Doppler, cervico-cerebrală, electroencefalogramă, după caz.

„Dacă s-a produs un eveniment neurologic, noi trebuie să vedem pe ce fond s-a produs acesta, dar și care sunt factorii de risc. E foarte importantă profilaxia secundară, pentru a evita recăderea. Și atunci trebuie să explorăm. Avem în vedere dacă pacientul este hipertensiv, obez – căci și gestionarea greutății corporale este importantă. Se fac explorări specifice, efectuate de medici cu competență, cu atestat pentru acestea. Și este important ca explorările făcute de practicieni să fie integrate în contextul clinic al pacientului”, spune dr. Neacă.

De multe ori, pacienții cu dureri la nivelul coloanei vertebrale au ca etiologie osteoporoza, caz în care medicul neurolog recomandă testul DEXA, care poate confirma diagnosticul și care, de asemenea, se poate efectua în centrul Sanocare..

Cabinetele sunt în contract cu CAS

În cazul bolilor neurodegenerative, precum demența (Alzheimer sau pe fond vascular, post AVC) / Parkinson, epilepsie sau a tulburărilor depresive pe fond organic, neurologul poate solicita sprijin din partea echipei de la psihiatrie.

„O bună parte din pacienții cu afecțiuni neurologice în stadii sechelare, precum AVC, Parkinson, chiar și pacienți cu suferință de coloană vertebrală, cefalee cronică, sunt expuși unei fragilități emoționale. Oamenii sunt apăsați de afecțiunile de care suferă și pe care pe resimt ca fiind împovărătoare. Atunci intervine sprijinul din partea cabinetului de psihiatrie, unde colegii noștri sunt gata să îi ajute. Cabinetul este, de asemenea, în contract cu CAS”, transmite managerul centrului Sanocare.

Clinica are și cabinete de medicină internă și gastroenterologie în contract cu Casa de Asigurări, unde se pot face ecografii abdominale și endoscopii digestive gratuite în limita plafonului.

Puteți obține informații și puteți face programări la centrul Sanocare la numerele 0774058793, 0351419834 / 0774058796, 0351429851.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS