8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialePrima societate de consultanţă din România care implementează săptămâna de lucru de 4 zile: SV OLTENIA CONSULT împlineşte 10 ani

Prima societate de consultanţă din România care implementează săptămâna de lucru de 4 zile: SV OLTENIA CONSULT împlineşte 10 ani

SV Oltenia Consult, prima companie de consultanţă din ţară care a implementat săptămâna de lucru de 4 zile şi una dintre societăţile longevive din acest domeniu, a împlinit pe 7 aprilie 10 ani de la înfiinţare.

Echipa SV Oltenia Consult a sărbătorit deceniul de activitate prin extinderea sediului, conjugând biroul de 125 metri pătraţi de pe Bulevardul Dacia, de la nr. 97B, cu un alt spaţiu alăturat, de încă 100 metri pătraţi.

Compania marchează astfel o nouă etapă în dezvoltarea fructuoasă din ultimii ani.

De la 4 la 20 de colegi în echipa în 2021!

În 2009, Lucian Naum s-a angajat la o firmă de consultanţă. După 2 ani şi-a dat demisia şi a decis să îşi deschidă propriul business. Dezvoltarea SV Oltenia Consult a accelerat însă începând cu 2017, când şi-a propus să investească mai mult timp în această companie.

“Din 2011 până în 2016, am fost prins şi în alte colaborări, activitatea mea se articula în prea multe direcţii. Am avut de ales între a menține activitatea şi confortul material pe care mi-l asiguram din alte surse mai solide la acel moment. Şi singura opţiune pentru a merge înainte cu societatea era să o dezvolt. Aşa că acesta a fost obiectivul din acel moment”, spune managerul SV Oltenia Consult.

Iniţial, Lucian s-a concentrat pe consolidarea echipei și depunerea de proiecte pentru dezvoltarea activității proprii, pentru a achiziţiona echipamente, mobilier, softuri. Apoi, SV Oltenia Consult a început să întocmească proiecte pe toate sursele de finanțare din piață, câştigând experienţă valoroasă şi extinzându-se firesc, prin muncă şi seriozitate.

“Am început cu o echipă de 4 colegi şi am ajuns la 16 în 2020”, povesteşte Lucian.

SV Oltenia Consult “lucrează tot ce mişcă”, de la infrastructuri de interes local: înfiinţări sistem de alimentare cu gaze naturale, apă și apă uzată, drumuri, poduri, la ferme vegetale și zootehnice, spații de stocare cereale, hoteluri, pensiuni etc. “Fiecare zi aduce o nouă provocare. Colegii mei nu au timp să se plictisească. Dar au timp personal, un lucru preţios şi din ce în ce mai greu de găsit într-o lume pe “fast forward”, adaugă el.

Cuvântul-cheie: echilibru

În urmă cu doi ani, compania a fost a doua la nivel naţional şi prima din domeniul consultanţei care a decis să implementeze săptămâna de lucru de 4 zile. Iar lucrurile funcţionează.

Pentru antreprenorul Lucian Naum, prioritatea în business nu a fost profitul maximal, ci echilibrul. Un echilibru pe care îl emană când vorbeşte şi care răzbate şi din atmosfera relaxată de la birou, chiar şi din modul de amenajare a spaţiului – curat, luminos, cu multă sticlă, transmiţând deschidere şi transparenţă.

“Am urmărit să menţin un echilibru financiar, dar să creştem frumos, firesc, fără grabă, fără a pierde colegi valoroşi. Important e să ai o echipă unită. Nu resimt diferenţa zilei în plus de lucru, poate şi pentru că domeniul este mai atipic. Aici trebuie să fii prezent în momentele importante, când sunt sesiuni de depunere. În rest, de ce să nu fii flexibil dacă poţi? Oamenii din echipă au familii, copii, iar o zi în plus este preţioasă. Poate că veniturile ar creşte puţin, dar mai important e să ai armonie în echipă şi să vii relaxat la birou”, spune antreprenorul.

Timp şi pentru implicare în campanii sociale

SV Oltenia Consult a crescut, în aceşti ani, prin rezultatele muncii depuse, datorită recomandărilor clienţilor şi datorită implicării generoase în proiecte sociale.

Lucian îşi doreşte să ajute comunitatea şi îşi găseşte mereu timp pentru a sprijini cauze care au nevoie de implicarea oamenilor de bine. Recunoaşte că aplecarea sa către acestea este legată şi de povestea personală. Iar unele lucruri care i-au lipsit cândva l-au făcut omul de astăzi, care vrea să ajute oricând poate.

Prin intermediul companiei sale, a sprijinit multe instituţii să obţină finanțări lucrând proiecte fără comision sau cu costuri minime.

Spre exemplu, datorită SV Consult Consult, zeci de unităţi de învăţământ din Craiova și nu numai vor beneficia de finanțare pentru dotare cu tablete, laptopuri şi alte echipamente. Compania a depus peste 40 de proiecte pentru unități de învățământ din Dolj, Mehedinți şi Olt, iar primele 8 deja aşteaptă să semneze contractele de finanțare (CN Frații Buzești, CN Elena Cuza, CN Carol I, etc.). E vorba de echipamente IT de milioane de euro, care altfel nu ar fi ajuns la elevii și profesorii din sistemul de învătământ.

Echipa SV Oltenia Consult şi-ar dori o comunitate a oamenilor de business din Craiova care să colaboreze pentru diverse campanii sociale. O platformă comună, unde fiecare să îşi poată aduce contribuţia şi să facă mai uşor cunoscute cazurile care au nevoie de ajutor. Iar exemplele sale de bună practică ar putea fi o inspiraţie şi un prim pas către acest ideal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS