21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeDan Diaconu, portretul unui om de afaceri de succes aflat la al doilea mandat în CL Craiova

Dan Diaconu, portretul unui om de afaceri de succes aflat la al doilea mandat în CL Craiova

Dan Diaconu se află la al doilea mandat de consilier în Consiliul Local Craiova. Este unul dintre membrii tineri ai Partidului National Liberal şi parte din cei care îşi propun să militeze pentru un oraş modern, în loc să susţină proiecte perimate, care încremenesc Craiova. 

Dan Diaconu este, însă, mai întâi de toate, un antreprenor de succes, asociat de 15 ani într-un business care a crescut constant şi care a ajuns la o cifră de afaceri de câteva milioane de euro.

Diaconu  este unul dintre cei doi craioveni care au pus bazele Mediaconcept, o companie cu istorie pe piaţa locală şi internaţională. 

Este căsătorit, are doi copii şi face parte din tinerii activi, determinaţi să reuşească prin forţe proprii. „Grupul de firme pe care îl administrez împreună cu asociatul meu, Cosmin Rusu, încă din 2005 a ajuns la o cifră de afaceri de câteva milioane de euro. Avem peste 30 de angajaţi, iar afacerea se bazează peste 95% pe export”, spune Dan  Diaconu.

Investiţia în echipamente şi hala de producţie de peste 1000 mp se ridică la aproape 1 milion de euro. „Preconizăm că anul viitor vom investi încă 1 milion de euro, cel puţin, în echipamente de producţie şi într-o nouă hală de 1000 mp pe care intenţionăm să o construim. Am depus deja documentaţia la Primărie .”

Grupul de firme administrat de consilierul PNL şi asociatul său exportă echipamente sportive, materiale pentru competiţii sportive, steaguri de mici şi mari dimensiuni, echipamente de protecţie sau de lucru, printuri de mari dimensiuni pe suport textil.

Pe lângă cariera sa ca tânăr antreprenor, Dan Diaconu a ales să se implice în politică din dorinţa de a contribui la schimbarea oraşului în bine şi la dezvoltarea în direcţia occidentală. „Am convingerea că niciodată nu e prea târziu pentru a face ce trebuie” spune acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS