6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeCum să alegi un robot de bucătărie. Tot ce trebuie să știi

Cum să alegi un robot de bucătărie. Tot ce trebuie să știi

Alegerea unui robot de bucătărie este destul de dificilă. Înainte de a începe, gândește-te la ce vrei să faci. Fă acest lucru pentru a determina ce capacitate ai nevoie și ce caracteristici dorești.

Există roboți de bucătărie pentru preparate mari sau mici, cu sau fără accesorii, de la diverse mărci, în toate tipurile de culori.

În acest articol vom parcurge toate acestea, astfel încât să poți alege robotul de bucătărie ideal pentru tine.

Ce vrei să faci cu un robot de bucătărie?

Ce se poate face cu un robot de bucătărie? Cu ajutorul unui astfel de aparat, poți bate, frământa și amesteca diverse ingrediente pentru a face un aluat sau un amestec. Poți utiliza un robot de bucătărie pentru a face prăjituri, pâine, amestecuri și multe altele. Poți utiliza accesoriul de aluat, telul de bătut sau accesoriile de amestecare pentru a face orice dorești. Alege un robot de bucătărie dacă vrei să gătești mult și ai nevoie de ajutor.

De câtă putere ai nevoie?

Puterea indică de câtă energie are nevoie un robot de bucătărie ca să funcționeze. Roboții de bucătărie cu o capacitate ridicată sunt adesea mai puternici, dar nu este întotdeauna așa. Un robot de bucătărie cu acționare directă are nevoie de mai puțină putere pentru a furniza aceeași putere, deoarece toată energia este folosită pentru a amesteca. Când frămânți un aluat cum ar fi aluatul de pâine sau pizza, ai nevoie de un robot de bucătărie puternic.

Vrei să frămânți aluat greoi ocazional? Ai nevoie de:

  • Putere directă de la 300 de wați
  • Putere indirectă de la 800 wați

Vrei să frămânți aluat greoi în mod regulat și mult timp? Ai nevoie de:

  • Putere directă de la 325 wați
  • Putere indirectă de la 1200 wați

Cât amestec vrei să faci o singură dată?

Preparate mici și mijlocii – robot de bucătărie pentru preparate mici. Ai o gospodărie mică și nu vrei neapărat să frămânți cantități mari de aluat în același timp? Un robot de bucătărie bun cu un bol de 3 – 4 litri este o alegere bună pentru tine. Un avantaj este că acest robot de bucătărie ocupă mai puțin spațiu pe blatul de bucătărie. Un bol de amestecare de această dimensiune este excelent dacă vrei să faci compoziția pentru 1 tort.

Preparate mari – robot de bucătărie pentru preparate mari. Vrei să faci plăcinte mari sau mai multe prăjituri în același timp? Alege un robot de bucătărie cu un bol de 5 litri sau mai mult. Vei putea face compoziție pentru 1,5 – 2 prăjituri. Vrei să faci mai mult în același timp? Întreaptă-te către un bol de amestec între 6 și 7 litri, astfel încât să poți face compoziție pentru 2,5 torturi. Reține că un robot de bucătărie de dimensiuni mai mari ocupă în mod evident mai mult spațiu pe blatul de bucătărie și este mai dificil de mișcat.

Ce caracteristici prietenoase dorești?

Există diferite funcții care sporesc ușurința în utilizare a unui robot de bucătărie. Ia în considerare opțiunile de mai jos:

  • Bol suplimentar de amestecare: poți face mai multe preparate în același timp
  • Bol de amestec cu indicație de mărime: poți măsura direct lichidele
  • Capac anti-stropire: conținutul nu va stropi zona înconjurătoare
  • Început lent: ingredientele nu zboară din bol
  • Picioare antiderapante: robotul de bucătărie va rămâne pe loc

Ce accesorii dorești?

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, poți bate, frământa și amesteca ingredientele, dar cu accesoriile potrivite poți face și mai mult de atât. Unii roboți de bucătărie au un blender, rola de paste, râșniță de carne sau cereale, un atașament pentru procesare de alimente, un atașament pentru fabricarea înghețatei sau slowjuicer. Unele mărci includ atașamente alături de robotul de bucătărie, iar alte mărci te obligă să le cumperi singur. Gândește-te ce vrei să faceți cu robotul tău de bucătărie pentru a determina ce accesorii dorești.

Care este durata de viață?

Durata de viață a unui robot de bucătărie depinde de investiția pe care o faci și de cât de des îl utilizezi. Roboții de bucătărie din metal sunt mai buni decât cei din plastic. Un bol de amestecare din oțel inoxidabil durează mai mult decât un vas de amestecare din plastic. Un robot de bucătărie cu motor puternic, potrivit pentru aluatul greu, poate suporta mai mult și implicit va dura mai mult. În general, cu cât investești mai mult, cu atât robotul de bucătărie va dura mai mult.

Ce design ți se potrivește?

Un robot de bucătărie stă de obicei pe blatul de bucătărie. Atunci când alegi un robot de bucătărie, acordă atenție dimensiunii, astfel încât să știi dacă se potrivește pe blatul de bucătărie. Aruncă o privire bună și asupra designului și a culorii. Să te uiți tot timpul la un robot de bucătărie care nu-ți place este foarte enervant. Preferi să depozitezi robotul după utilizare? Ține cont că modelele mari sunt foarte grele și greu de mișcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS