10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeExemple concrete de camere de supraveghere video ce pot oferi protecție sporită

Exemple concrete de camere de supraveghere video ce pot oferi protecție sporită

Evenimentele diverse care se petrec în ultimii ani tot mai mult în jurul nostru ne îndeamnă să apelăm la tot felul de alternative pentru a ști că suntem mereu în siguranță. Cele mai comune astfel de alternative sunt sistemele de supraveghere video – renumite pe toate planurile pentru felul în care ne pot susține liniștea sufletească.

Alegerea unui astfel de sistem de supraveghere video nu este una simplă, având în vedere mulțimea de aternative disponibile în prezent pe piață. Însă, un nume cu greutate în această industrie este Skut, cu ale sale sisteme de supraveghere video profesionale, menite să ofere o protecție de 100% atât nouă, cât și bunurilor noastre personale.

Informații utile despre sistemele de supraveghere

Componentele fizice ale acestor sisteme de supraveghere ne sunt extrem de cunoscute, deoarece acestea sunt răspândite mai peste tot. Le regăsim în cadrul complexurilor ce dețin bunuri importante și au nevoie de protecție atât interioară, cât și exterioară, dar și în blocuri și locuințe personale.

Componenta digitală, dacă o putem numi așa, cea care se ocupă de funcționarea sistemelor de supraveghere video se împarte, la rândul său, în mai multe ramuri. Mai exact, un sistem de supraveghere video, pentru a funcționa, are nevoie de două componente principale ce vor lucra încontinuu – camerele de supraveghere și DVR-ul sau NVR-ul.

Rolul camerelor de supraveghere ne este pe deplin cunoscut – ele captează imaginile, acestea vor fi stocate pe un Hard Disk, iar apoi sunt proiectate pe monitor.
Pentru a înțelege ce este DVR-ul și NVR-ul, este necesar să vorbim puțin despre clasificarea camerelor de supraveghere. Acestea sunt de mai multe tipuri: analogice (CVBS), analogice HD (AHD), Turbo HD (TVI), HDCI și IP. DVR-ul și NRV-ul sunt componente esențiale ce participă activ la funcționarea camerelor de supraveghere. Mai exact, DVR-ul funcționează cu camerele de supraveghere CVS, TVI, AHD și HDCVI. În schimb, NRV-ul funcționează doar cu camere IP.
Cele mai comune sisteme de supraveghere sunt cele IP și cele analogice, împreună cu camerele de supraveghere aferente. Mai multe informații despre fiecare tip se regăsesc în articolul de aici.

Exemple de camere de supraveghere analogice care au întrecut așteptările!

-Camera de supraveghere de tip dome

Datorită formei sale de sferă, camera de tip dome poate intimida pe oricine dorește să pătrundă prin efracție într-un spațiu privat – este destul de greu să îți dai seama dacă este îndreptată spre tine sau vizează un alt colț al curții, de exemplu, în acel moment.
Modelul de cameră de supraveghere de tip dome DS-2CE79H8T-AIT3ZF, disponibil de skut.ro, ocupă un loc fruntaș în topul celor mai performante camere de supraveghere de pe piață. Acest lucru se datorează în totalitate dotărilor sale uimitoare: rezoluție de 5 megapixeli, infraroșu pentru filmări nocturne de până la 60 m, imagini clare datorită funcțiilor pe care le înglobează (WDR/ 3D DNR).

Camera în cauză dispune de protecție IP67 împotriva intemperiilor de tot felul, prezentând rezistență și la condiții extreme de funcționare.

-Camera de supraveghere tip bullet

În cadrul site-ului skut.ro se regăsesc o mulțime de camere de supraveghere de tip bullet. Modelul DS-2CE16C0T-IRPF, marca HIKVISION, dispune de un senzor CMOS ce îi oferă posibilitatea de a capta imagini cu o rezoluție de 1 megapixel – ea poate filma cu o rezoluție HD 720P.

Modelul în cauză dispune, de asemenea, de protecție IP66 ce atestă rezistența sa la intemperii și condiții extreme de vreme. Nu este la fel de performantă ca modelul anterior, nu poate filma pe timp de noapte decât până la 20 de metri, însă dispune de un swich implementat pe cablu ce ne permite modificarea tehnologiilor de care dispune. Mai pe scurt, folosind acel swich o putem face să funcționeze cu tehnologie TVI, CVI, CVBS sau AHD.
Notă: ambele camere de supraveghere despre care s-a vorbit anterior sunt pentru exterior. Pe skut.ro se regăsesc și diverse camere pentru interior de tip analogic.

Camerele IP – mereu peste așteptările noastre!

Un model de cameră ce își merită toată aprecierea este IPC-HFW1300S, marca DAHUA, regăsită în cadrul aceluiași magazin on-line. Ea este tot destinată utilizării în exterior – dispune de senzor Aptina CMOS de 1/3 inch și rezoluție de 3 megapixeli. Aceste două componente îi permit să realizeze filmări cu rezoluții de 2K 2048 x 1536 pixeli la 20FPS. Bineînțeles, ea poate filma și la rezoluție full HD.

Faptul că este de tip IP ne permite să vizionăm imaginile pe care ea le captează într-un mod extrem de simplu. Monitorul clasic poate fi înlocuit de propriul nostru telefon mobil, atât timp cât dispune de Windows, iOS sau Android. Carcasa sa de tip IP66 o face rezistentă la vandalism, condiții extreme de vreme, dar și la temperaturi cuprinse între -30 și +60 grade Celsius.

Nu în ultimul rând, pe timp de noapte poate capta imagini de până la 30 de metri distanță.
Cei care își doresc să dispună de protecție sporită în ceea ce privește propria locuință și bunurile personale sunt invitați să acceseze skut.ro. În cadrul magazinului le sunt puse pe tavă o mulțime de astfel de camere de supraveghere ultraperformante, dar și sisteme complete de supraveghere – componente principale + accesorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS