17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / SCMU Craiova i-a luat un punct lui Lică! Oltenii au cedat cu greu la Brașov

Volei (m) / SCMU Craiova i-a luat un punct lui Lică! Oltenii au cedat cu greu la Brașov

SCMU Craiova se pare că rămâne singura echipă capabilă, cel puțin până în acest moment, să o încurce serios pe Corona Brașov în acest sezon. Formația pregătită de Dan Pascu a obținut un punct chiar pe terenul liderului la zi în Divizia A1, după ce a pierdut întâlnirea de marți cu scorul de 3-2 (22-25, 25-22, 17-25, 25-18, 15-9). Astfel, gruparea alb-albastră a plecat acasă cu un punct extrem de important. Partida a contat pentru etapa a 12-a.

Cu o tactică excelentă pusă la punct înaintea duelului de sub Tâmpa, gruparea craioveană s-a aflat aproape în permanență cu un pas înaintea adversarilor, dar asta doar în primele trei seturi. Corona lui Lică era pe un fuleu de energie și entuziasm, asta după ce bifase, până în prezent, nu mai puțin de 10 victorii consecutive. Interesant este faptul că singurul eșec înregistrat până la această întâlnire a fost tot cu Craiova, în meciul tur, din Bănie. Atunci, alb-albaștrii s-au impus cu 3-2 chiar în meciul de debut al lui Laurențiu Lică în postura de antrenor principal.

Și-au asigurat un punct, iar apoi au lăsat garda jos

Duelul de marți seară a fost unul extrem de disputat, între două echipe care emit pretenții în acest an. Craiova a fost montată încă din primul minut și și-a dominat adversara în actul întâi. De la 8-2 în primele minute s-a ajuns chiar la 18-9 în favoarea oltenilor. Corona a încercat, apoi, să reintre în joc, dar în zadar, pentru că setul a fost adjudecat de trupa lui Dan Pascu la 22.

În setul secund s-au inversat un pic rolurile, iar Brașovul a trecut la conducerea jocului. Punctele au fost disputate, destul de lungi, dar un mic plus a fost de partea gazdelor. A fost 25-22 pentru gruparea de sub Tâmpa, iar scorul pe tabelă devenea egal.

Seturile trei și patru au fost din nou împărțite între cele două formații. Craiova a trecut mai întâi în avantaj după un 25-17 convingător, iar Brașovul a trimis meciul în decisiv (25-18). Craiova a picat din toate punctele de vedere imediat după ce a avut asigurat un punct, iar acest lucru s-a resimțit din plin și în setul cinci. Corona a jucat fără greșeală și a bifat cea de-a 11-a victorie, scor 3-2.

În urma acestui rezultat, SCMU Craiova a ajuns la 22 de puncte și a coborât o poziție, până pe 6. Corona rămâne prima, cu 33 de puncte, la patru lungimi de campioana Arcada Galați.

Citește și: Volei (m) / SCMU Craiova şi-a luat ridicător! Kamil Durski a ajuns în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS