9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / SCMU Craiova trimite dulelul cu Steaua în decisiv! Prestație excelentă în Bănie

Volei (m) / SCMU Craiova trimite dulelul cu Steaua în decisiv! Prestație excelentă în Bănie

Voleibaliștii de la SCMU Craiova au făcut un meci mare cu Steaua București joi după masă, în Polivalenta din Bănie. Formația pregătită de Dan Pascu s-a impus cu scorul de 3-2 (17-25, 25-18, 25-22, 21-25, 16-14) în fața grupării din capitală și astfel a trimis disputa din semifinalele Diviziei A1 într-un decisiv. Meciul care va anunța cea de-a doua finalistă din acest sezon va avea loc săptămâna viitoare, pe terenul Stelei.

Și-au împărțit primele seturi

Startul partidei i-a găsit pe olteni nepregătiți, iar Steaua a preluat ușor conducerea. Pe tot parcursul primului set craiovenii au alergat după egalare, însă totul a fost în zadar. Serviciul nu a funcționat, iar Steaua a trecut în față pe tabelă după 25-17. Imediat după, începând cu actul secund, SCMU Craiova s-a ridicat la un nivel excelent, de semifinală de campionat, iar bucureștenii nu au știut cum să dea replica. Treptat, alb-albaștrii au adunat puncte, s-au desprins încă din debutul setului și au restabilit egalitatea (25-18).

O semifinală fără dramă nu avea farmec

Parțialul al treilea a fost ceva mai echilibrat, iar diferența s-a realizat pe final. Craiova s-a detașat un pic de adversari la 20-20 și a revenit la conducere la seturi după 25-22 meritat. Chiar dacă antrenorul Stelei a solicitat în mai multe rânduri verificarea video a fazelor controversate, de fiecare dată decizia inițială a rămas în picioare, iar câștig de cauză au avut oltenii.

Startul celui de-al patrulea set a regăsit-o tot pe SCMU Craiova în fața celor de la Steaua, dar nu pentru mult timp. Oaspeții au întors scorul, iar la 10-7 Dan Pascu a fost nevoit să solicite timeout. Decizia a fost una bună, pentru că SCMU a revenit în meci și a restabilit egalitatea la 11. Rolurile s-au inversat apoi, iar Steaua a solicitat un timp de odihnă, mai mult pentru a-i scoate pe alb-albaștri din mână. În cele din urmă, bucureștenii s-au desprins pe finalul setului și au trimis meciul în decisiv.

Actul decisiv a căpătat conotații dramatice, iar victoria s-a decis chiar în prelungiri. S-a mers efectiv cap la cap, iar cele două echipe s-au văzut în prelungiri la 14-14. Craiova, împinsă de la spate și de publicul prezent la sală, a luat ultimele două puncte și și-a adjudecat o victorie uriașă.

În urma acestei victorii, SCMU Craiova a restabilit egalitatea la victorii cu Steaua. Partida decisivă pentru calificarea în marea finală va avea loc săptămâna viitoare, la București.

Citește și: Handbal / Mergem și la acest Mondial! România, triumfătoare și în Portugalia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS