14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiMai buni de atât nu se poate! SCMU a demolat Rapidul și e în semifinalele campionatului

Mai buni de atât nu se poate! SCMU a demolat Rapidul și e în semifinalele campionatului

Se pare că nimic nu mai poate opri Craiova în aceste momente. Voleibaliștii de la SCMU au făcut un nou meci de pomină după nebunia din Cupă și au „demolat“ Rapidul în deplasare, scor 3-1 (15-25, 25-18, 31-29, 25-18). Acest succes este suficient pentru craioveni pentru a-și asigura un loc în semifinalele campionatului, asta după ce au câștigat și duelul tur, din Bănie (3-2).

Jocul nu a debutat deloc bine pentru Craiova, care părea în impas după primele mingi. Gazdele au avut tupeu și au forțat, reușind să și treacă în avantaj la seturi după 25-15. Din acel moment, alb-albaștrii au făcut ravagii, iar Rapidul nu a mai mișcat. După un act secund jucat cu cap și câștigat într-o manieră convingătoare, a venit cel de-al treilea set, unul fantastic făcut de echipa lui Pascu.

Craiova, de un nivel fantastic în momentele cheie

Setul trei a fost de-a dreptul nebun, așa cum ne-au și obișnuit cele două echipe. S-a mers cap la cap de la primele puncte până spre final, când gazdele au luat un avans mic, de două puncte, scor 21-19. A urmat timeout-ul decisiv al lui Dan Pascu, care și-a montat echipa la momentul oportun. SCMU a revenit, a restabilit egalitatea și a trimis setul în prelungiri. Din acel moment, ambele formații au fost de nedespărțit, iar spectacolul a devenit unul de zile mari.

Jocul devenise atât de echilibrat, încât părea că se poate ajunge, din nou, la un scor istoric, așa cum s-a întâmplat în campionatul regular, doar că oltenii au punctat exact când trebuia. La 29-29 au urmat două puncte consecutive reușite de alb-albaștrii, care au și trecut în față pe tabelă, scor 2-1. Menționăm faptul că inspirația lui Lică în unele momente, precum și blocajele impecabile ale lui Călin și Lupu au făcut ca SCMU să fie de neîntrecut. Totodată, atacurile lui Vinicius au creat mare deranj în defensiva oaspeților, care s-au văzut conduși pe tabelă fix într-un moment complicat.

Cu moralul fantastic după câștigarea actului al treilea, oltenii au defilat în setul următor și au făcut să fie și ultimul al disputei. Echipa lui Dan Pascu a condus ostilitățile de la primul și până la ultimul punct, iar la 25-18 s-a închis meciul și calificarea.

SCMU Craiova ajunge, din nou, în primele patru echipe din campionat, iar în semifinale va da peste învingătoarea partidei dintre Steaua București și CSM Constanța. Gruparea din capitală are avantaj după jocul tur, câștigat în propriul fief cu scorul de 3-1.

Citește și: Așa da! Jaqueline Cristian își întrece limitele și va juca în finala de la Palmanova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS