14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiMeci de poveste la Rapid! Scoruri record, tensiune și victorie superbă pentru SCMU

Meci de poveste la Rapid! Scoruri record, tensiune și victorie superbă pentru SCMU

Echipa masculină de volei a Craiovei a avut parte de un meci maraton în Giulești, cu Rapid. Gruparea alb-albastră s-a impus cu scorul de 3-2 (44-46, 25-20, 25-19, 22-25, 15-13) la capătul unui meci antrenant, de peste trei ore și care a avut o desfășurare uluitoare. Partida a contat pentru etapa a 7-a din Divizia A1.

Putem spune că primul set a intrat în istoria campionatului românesc, pentru că s-au jucat nu mai puțin de 90 de puncte. A fost un incredibil 46-44 pentru rapidiști, după multă tensiune, stres și puncte spectaculoase. Alb-albaștrii au tras tare pentru a intra în meci cu 1-0, dar setul parcă nu avea final. S-a jucat de la egal la egal mai bine de o oră, iar la 45-44 în favoarea gazdelor totul s-a terminat.

Revenire de echipă mare

Chiar dacă moralul nu era unul extraordinar după ce nu au obținut nimic din cel mai lung set al sezonului, oltenii au jucat ca o echipă mare în următorele acte și au întors soarta meciului. SCMU a trecut în față pe tabelă după 25-20, respectiv 25-19, dar nu au reușit să și închidă meciul cu trei puncte. Rapidul s-a trezit în setul patru, a forțat pe finalul acestuia și a trimis meciul într-un decisiv de vis după 25-22.

Așa cum era de așteptat și setul care a decis învingătoarea a fost la cote maxime, iar cele două rivale au dat totul pentru victorie. Lică și colegii săi au avut în permanență un plus pe tabelă, dar și de prospețime, în ciuda faptului că nu demult disputaseră un duel tare la Fenerbahce și nu au pierdut victoria. A fost 15-13 pentru SCMU Craiova, care a urcat pe primul loc în clasamentul Diviziei A1, cu 18 puncte.

În runda următoare vom avea parte de un derby în adevăratul sens al cuvântului. În Bănie va veni Dinamo, rivala de o viață a oltenilor și a doua clasată din campionat.

Citește și: România dă peste Portugalia în drumul spre Mondialul din 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS