10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / SCMU Craiova deschide noul sezon pe teren propriu cu CSM Constanţa

Volei (m) / SCMU Craiova deschide noul sezon pe teren propriu cu CSM Constanţa

-

Echipa masculină de volei a Craiovei se pregăteşte de startul noului sezon din Divizia A1. Sâmbătă, de la ora 18.00, în Bănie se va disputa partida din prima rundă dintre SCMU Craiova şi CSM Constanţa, iar gazdele pornesc drept favorite certe înaintea jocului.

SCMU Craiova a avut parte de o perioadă de pregătire extraordinară, cu multe meciuri amicale şi în afară, dar şi prin ţară. Mai mult de atât, trupa lui Dan Pascu a câştigat toate meciurile disputate şi a pornit cu încredere maximă la Supercupa României. Din păcate, în semifinalele turneului, echipa craioveană a dat peste Arcada Galaţi, în faţa căreia a rezistat doar două seturi.

Dan Pascu: „Se anunţă un sezon mai greu decât cel de anul trecut“

Acum, la aproximativ două săptămâni distanţă de la acel eşec, oltenii au făcut deja uitată înfrângerea şi s-au focusat, în special, pe primul joc oficial din campionat. În cadrul unei conferinţe de presă, tehnicianul Dan Pascu şi căpitanul Laurenţiu Lică au prefaţat disputa cu CSM Galaţi, de sâmbătă. Totodată, Pascu a ţinut să specifice că noul sezon va fi mult mai complicat decât cele anterioare.

„Ne aflăm la startul unui nou campionat. Sâmbătă jucăm acasă, cu CSM Constanţa şi, chiar dacă este o echipă nou-promovată, au în lot jucători buni, cu tineri care vor să progreseze şi să arate ce pot. De asemenea, au şi trei străini, dar asta nu înseamnă că nu ne vom lua toate măsurile de precauţie şi nu vom încerca să facem un joc bun. Se anunţă un campionat mai greu decât cel de anul trecut, asta pentru că unele echipe au făcut investiţii mai mari decât în sezonul precedent. A apărut şi Rapidul în lupta la primele locuri, deci, pentru iubitorii voleiului din ţară, este benefică această schimbare, pentru că vor fi meciuri de calitate, strânse. Noi alcătuim un grup bun, omogen. Băieţii au fost extrem de serioşi în pregătire, au dat dovadă de caracter şi dăruire şi privim cu încredere acest nou campionat.

Ţinând cont de bugetul pe care îl avem, eu zic că este lotul potrivit. Avem echilibru pe posturi, echipa de bază este consolidată, deci rămâne doar să jucăm la parametrii maximi cât mai repede posibil. Sunt convins că programul meciurilor ne avantajează. Cu excepţia Stelei, jucăm la început cu echipe din a doua parte a clasamentului, iar aceste meciuri ne pot da încredere pentru partidele grele de la finalul turului“, a declarat Dan Pascu, antrenorul SCMU Craiova.

Lică: „Vom fi o echipă de temut a campionatului“

Căpitanul formaţiei din Bănie, Laurenţiu Lică, nu neglijează jocul cu CSM Constanţa şi consideră că SCMU va fi şi în acest sezon o echipă de temut a campionatului.

„Suntem din nou la startul unui sezon tare. Întâlnim în prima etapă o formaţie străină de Divizia A1, dar suntem conştienţi de faptul că este important primul pas pe care îl facem. Cei de la CSM Constanţa vor investi în viitor, mai mult ca sigur, din ce în ce mai mult. La conducerea acestui club se află un fost jucător care a evoluat aici, în Bănie, Florin Voinea şi are gânduri mari. Noi trebuie să fim atenţi cu astfel de adversari, pentru că, de cele mai multe ori, aceste meciuri sunt decisive la finele sezonului, când se trage linia.

Am mai jucat cu cei de la Constanţa un amical. Servesc bine, nu lasă mingea prea uşor să cadă, deci au cu ce să ne surprindă, nu sunt o echipă de umplutură. De partea cealaltă, noi suntem într-un moment bun, trecând peste eşecul cu Arcada, din Supercupă. Văd că băieţii se dăruiesc 100% la antrenamente şi asta mă încântă. Vom fi o echipă de temut a campionatului“, a spus Laurenţiu Lică.

Medalia, obiectiv greu de atins

Chiar dacă sezonul va fi mult mai complicat, iar în lupta pentru medalii s-au mai înscris şi alte formaţii, Laurenţiu Lică promite că SCMU Craiova va face tot ce îi stă în putinţă să câştige fiecare joc în parte.

„Spunem de fiecare dată că urmează un sezon greu, dar, de fiecare dată, sunt aceleaşi echipe în top patru. De data aceasta, calitatea din Divizia A1 este alta. Nivelul campionatului nostru este mult mai ridicat. Nu este întâmplător că jucătorii străini de valoare aleg România, pentru că au auzit de nivelul bun de aici. Nu sunt nici probleme financiare niciunde şi de aceea pot spune că va fi o luptă în şase anul acesta.

Va fi greu de atins medalia, dar vom face tot posibilul. În Craiova este o problemă acută când vorbim de spectatori. În ţară, sunt echipe care adună 500-800 de spectatori la meci, dar aici nu prea se frecventează sala. Este şi o sală mare, de aceea nu se văd cei 300 de spectatori pe care îi avem mereu, dar ne dorim şi mai mulţi“, a adăugat căpitanul Craiovei.

Citeşte şi: Volei (f) / SCMU Craiova a câştigat turneul din Bănie, iar Măcicăşan şi Zlotea sunt mulţumiţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energie din cadrul CEO, reținut

Procurorii DNA-Secția de combatere a corupției l-au reținut pe...

ȘTIRI GdS