16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiCSV Craiova a devenit vicecampioana României la minivolei

CSV Craiova a devenit vicecampioana României la minivolei

CSV Craiova este noua vicecampioană a României la minivolei. Micuţele voleibaliste pregătite de Radu Chifu s-au clasat pe locul al doilea la turneul final disputat la Craiova, în sala „Ion Constantinescu“, în spatele celor de la CSS Buzău, după o finală mai mult decât disputată. La final, în tabăra alb-albastră supărarea a fost mare, mai ales că anul trecut cuceriseră titlul, dar suporterii şi părinţii prezenţi la meciuri le-au ridicat moralul fetelor cu diferite cântece specifice Olteniei.

CSV Craiova a făcut parte, iniţial, din grupa A a competiţiei, alături de CSS Buzău, LPS Brăila şi CNNT Craiova. Formaţia lui Radu Chifu a înregistrat două victorii, 3-2 cu Buzău şi 3-0 cu Brăila, dar şi un eşec, 3-1 cu cealaltă echipă din Craiova. În faza semifinalelor, CSV a dispus de Cetate Deva cu 3-1, dar în mare finală s-a reîntâlnit cu CSS Buzău, iar rezultatul nu a fost cel dorit. Trupa craioveană a cedat cu 2-3 şi astfel trebuie să se mulţumească cu locul secund şi cu statutul de vicecampioană a României.

Grupa B a avut în componenţă echipele Cetate Deva, Câmpulung Muscel, Dinamo şi ACS Alpha Sibiu.

Clubul CSV Craiova are în componenţă următoarele sportive: Sophia Zmărăndache, Maya Căprărescu, Alesia Răducă, Andrada Pană, Bianca Costache, Eva Badea, Rebeca Boangiu, Rebeca Călin, Clara Mociofleacă, Andra Trandafirescu, Antonia Pupăză, Patricia Crăciun, Casiana Mitran şi Iulia Cârpici. Antrenori: Radu Chifu și Nicolae Negrilă.

La finalul competiţiei s-au acordat şi premii. Sophia Zmarandache a fost desemnată MVP-ul turneului, Maya Căprărescu a primit un premiu special, Alesia Răducă a fost premiată pentru cele mai bune pase, în timp ce Andrada Pană a fost desemnată ca fiind o sportivă de perspectivă.

„Sunt extrem de bucuros pentru ceea ce fetele au reuşit la acest turneu. Ele au fost triste, au plâns pe teren şi încă nu s-au împăcat cu ideea locului doi. La finalul competiţiei, cei prezenţi la sală au creat o atmosferă extrem de frumoasă şi specifică Craiovei, care le-a mai scos pe jucătoare din acea transă a ratării titlului. Sunt mândru de ele, pentru că nu este deloc uşor să fii campion şi vicecampion naţional în doi ani“, a spus Radu Chidu, pentru GdS.

Clasament final:

1. CSS Buzău
2. CSV Craiova
3. Câmpulung Muscel
4. Cetate Deva
5. CNNT Craiova
6. Dinamo
7. LPS Brăila
8. ACS Alpha Sibiu

Citeşte şi: Stepanovski: „O înfrângere grea, pentru că a venit în ultimele secunde!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS