10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova - Arcada Galaţi, meciul către performanţă! Oltenii ţintesc victoria

SCMU Craiova – Arcada Galaţi, meciul către performanţă! Oltenii ţintesc victoria

-

Unul dintre cele mai importante şi mai tari meciuri din acest sezon pentru voleibaliştii de la SCMU Craiova se va disputa în acest weekend, în Sala Polivalentă, din Bănie. Sâmbătă, de la ora 18.00, la Craiova va poposi Arcada Galaţi, actuala campioană a României, într-un joc cu miză pentru o singură echipă! Partida va conta pentru etapa a 4-a din play-off-ul Diviziei A1.

După cum menţionam, partida de sâmbătă va avea o însemnătate aparte doar pentru o echipă, şi anume pentru SCMU. Trupa pregătită de Dan Pascu are nevoie de puncte şi de un joc solid pentru a rămâne în cursa pentru medalii, în timp ce Galaţiul vine în Bănie deja din postura de campioană. Acum, fiind şi această situaţie mai specială, craiovenii pot profita, dar pentru a obţine un rezultat pozitiv este nevoie de mult devotament.

Pascu: „Vrem extrem de mult să ne luăm revanşa“

În cadrul unei conferinţe de presă, Dan Pascu şi căpitanul Craiovei, Laurenţiu Lică, au prefaţat disputa de sâmbătă seară. Tehnicianul grupării alb-albastre consideră că şi această dispută va fi la o intensitate maximă, chiar dacă oaspeţii nu mai au presiunea rezultatului. De asemenea, acesta a făcut un apel către publicul craiovean şi iubitorii de volei.

„Venim după o victorie frumoasă, muncită, obţinută cu greu la Steaua. Apreciez mult devotamentul jucătorilor, dorinţa lor de a învinge şi faptul că nu au cedat până la sfârşit. Mă bucur să văd o asemenea atitudine, pentru că am prins speranţe pentru meciurile următoare, care nu vor fi deloc uşoare. Vom juca sâmbătă cu Arcada, o echipă care este deja campioană. Este un meci ca oricare altul din play-off. Niciunul nu este uşor, fiecare partidă în parte trebuie tratată ca atare. Şi pentru acest meci ne-am pregătit bine şi vrem extrem de mult să ne luăm revanşa după înfrângerile directe de până acum, din acest sezon. Suntem conştienţi că nu va fi uşor, că trebuie să fim cu toţii la capacitate maximă.

Simt echipa bine la antrenamente, jucătorii îşi fac treaba la antrenamente şi garantez că va fi un meci spectaculos, disputat. Acestea sunt argumente pentru cei care ne urmăresc să vină sâmbătă la meci, pentru că au doar de câştigat. Se joacă la un alt nivel, lupta este mai strânsă, echipele sunt echilibrate, aşa că invit toţi iubitorii de sport să asiste la acest joc, pentru că va fi un spectacol voleibalistic de top. Pe final de campionat se joacă alt volei şi asta din cauza stresului şi presiunii. Fiecare echipă are câte un obiectiv înalt şi meciurile sunt importante din punct de vedere al rezultatului. Cu Dinamo şi Steaua am câştigat cu 3-2 şi asta înseamnă că jucătorii mei sunt capabili să se concentreze în momentele cheie, astfel încât să câştigăm. Este un lucru benefic şi sper să rezistăm pe această direcţie până la final“, a punctat Dan Pascu.

Lică: „Spectacolul va fi garantat“

Căpitanul Craiovei îşi doreşte revanşa în faţa Arcadei Galaţi, după ce actuala campioană a României s-a impus până acum, în acest sezon, în toate întâlnirile directe.

„Venim cu un moral bun în acest play-off. Suntem o echipă care în ultimele partide nu a renunţat la luptă indiferent de scor. Suntem hotărâţi ca sâmbătă să învingem campioana Galaţi, pentru că avem nevoie de puncte. Fac apel şi pentru toţi suporterii, să vină să ne susţină. Va fi o încleştare interesantă şi spectacolul va fi garantat. Este important acest meci, aşa cum a fost şi întâlnirea cu Steaua, de la Bucureşti. Dacă pierdeam acolo, misiunea era aproape imposibilă, dar acum mai avem trei „finale“ în faţă. Dacă vrem să luăm o medalie, trebuie să jucăm la un nivel înalt toate partidele până la final. Este a cincea întâlnire oficială cu Arcada din acest sezon, ne cunoaştem foarte bine şi putem surprinde printr-o motivaţie mult mai mare ca până acum. Jucăm acasă şi dacă suporterii vor fi lângă noi, sperăm să obţinem o victorie.

Nu ne facem calcule. Ştim că fiecare punct ne aduce mai aproape de obiectivul nostru. Sunt convins că Arcada vrea să termine campionatul cu victorii pe linie. Nu mai au presiunea rezultatului şi vor veni mai relaxaţi din punct de vedere emoţional în Polivalentă. Avem şansa noastră, chiar dacă anul acesta am câştigat un singur meci important cu echipele de top. Ne dorim în play-off să reuşim ceea ce nu am reuşit în campionat“, a spus Laurenţiu Lică.

Citeşte şi: Stângă îl atacă pe Dedu: „Probabil că are morcovul cum se spune în termeni românești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS