7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova a revenit fantastic cu Dinamo și a obținut o victorie mare

SCMU Craiova a revenit fantastic cu Dinamo și a obținut o victorie mare

Aşa cum se şi preconiza, duelul dintre SCMU Craiova şi Dinamo Bucureşti, din cadrul etapei a doua a play-off-ului Diviziei A1, a fost „pe viaţă şi pe moarte“. Atât trupa lui Dan Pascu, cât şi formaţia bucureşteană au luptat până la ultima picătură de putere, iar, la final, SCMU Craiova a avut motive de bucurie. Oltenii s-au impus greu, scor 3-2 (23-25, 26-28, 25-15, 25-22, 15-10), iar în acest moment lupta la medalii s-a animat şi mai mult. Dacă primul loc este deja luat într-o mare măsură de Arcada Galaţi, celelalte poziţii care oferă câte o medalie la finalul sezonului mai au de aşteptat până să îşi cunoască ocupanta.

Primele două seturi au fost câștigate la limită de Dinamo, profitând de unele mici neînțelegeri din tabăra Craiovei. În primul act, alb-albaștrii au fost la conducerea jocului, dar și a scorului pe tabelă. De la 15-15, din păcate, bucureștenii au preluat conducerea și nu au mai cedat-o. La 24-23 în favoarea lui Dinamo, trupa lui Pascu a avut și multă neșansă la o minge înaltă, care l-a păcălit pe Lupu și a căzut în teren.

Actul secund a fost aproape tras la indigo cu primul, doar că de această dată am avut și prelungiri. SCMU a condus o bună parte din timp, dar oaspeții au revenit iar și au preluat conducerea. Craiova s-a ținut scai de adversari până la scorul de 26-26, când au intervenit două erori neforțate, iar scorul pe tabelă a devenit 0-2.

Pascu a strigat „revenirea“!

În setul al treilea s-a strigat „trezirea“ în tabăra alb-albastră, iar tehnicianul Dan Pascu a reușit să-și monteze băieții, ușor afectați de pierderea primelor acte. Oltenii au luat-o de la capăt, au făcut un avantaj bun pe tabelă, dar, de data aceasta, Dinamo nu a mai mișcat. Treptat, craiovenii au adunat punct cu punct și au reintrat în meci după 25-15.

Pe un avânt de încredere după setul câștigat, SCMU a continuat să domine jocul și să nu-i mai ofere prea multe șanse echipei vizitatoare. Și de această dată Craiova a controlat tabela de marcaj, dar pe finalul setului au apărut mici emoții. În cele din urmă, Lică&compania au gestionat perfect mingile de final și au trimis meciul în decisiv după 25-22.

Actul al 5-lea a fost unul jucat perfect de alb-albaștri, care au profitat de oboseala și frica căpătată de dinamoviști. A fost 15-10, iar SCMU a reintrat total în lupta pentru medalii.

În runda următoare, a treia a play-off-ului, SCMU Craiova se va deplasa la Bucureşti, pentru duelul cu Steaua. Meciul va avea loc sâmbăta viitoare, pe 2 aprilie.

Citeşte şi: Cu lotul „subţire“, Universitatea Craiova a cedat în meciul cu SCM Timişoara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS