7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiTrei puncte la Rapid, obligatorii pentru voleibaliştii Craiovei

Trei puncte la Rapid, obligatorii pentru voleibaliştii Craiovei

Eşecul la limită cu Arcada, de weekendul trecut (2-3), nu a pus amprenta prea mult pe moralul voleibaliştilor de la SCMU Craiova, care sunt pregătiţi să se revanşeze vineri, la Bucureşti. În etapa a 9-a din Divizia A1, trupa lui Dan Pascu se va duela cu Rapid, în deplasare, într-un meci în care victoria de trei puncte este obligatorie. Duelul de vineri este programat la ora 17.00.

Gruparea din Giuleşti vine după un succes categoric la Timişoara, ce-i drept împotriva celei mai slabe formaţii din campionat. În rest, bucureştenii mai înregistraseră doar o victorie, 3-1 în Ardeal, cu Universitatea Cluj. De partea alb-albastră, oltenii au un bilanţ de 5-3 (cinci victorii şi trei înfrângeri), iar în clasament se regăsesc pe poziţia a 5-a, cu 17 puncte.

Primul obiectiv – să învingem Rapidul!

Doi dintre jucătorii Craiovei, Ştefan Lupu şi Sergio Diaconescu au prefaţat partida de la Bucureşti, cu Rapid. Cei doi nu concep ca echipa să se întoarcă acasă cu un rezultat negativ din Giuleşti şi îşi propun trei meciuri perfecte în finalul turului Diviziei A1.

„Cu Rapid va fi un meci destul de dificil. Ei au în componenţă jucători destul de experimentaţi, care pot pune probleme oricând. Pentru noi urmează trei meciuri grele în acest final de tur şi trebuie să obţinem maximum de puncte. Acum, primul obiectiv este să învingem la Rapid. Chiar dacă am cedat cu 3-2 în meciul cu Galaţi, pot spune că suntem într-o formă bună. Antrenamentele decurg foarte bine, suntem motivaţi şi concentraţi şi nu cred că vom avea probleme în acest joc. Spiritul echipei este unul bun şi ne dorim să încheiem anul în forţă“, a declarat Ştefan Lupu.

„Chiar dacă Rapid are doar două victorii, cu siguranţă meciul de vineri va fi dificil din toate punctele de vedere. Mergem cu moralul ridicat acolo şi nu ne gândim la un alt rezultat în afară de victorie. Cu Arcada am făcut un meci bun, iar soarta s-a decis pe micile detalii din final. Am trecut peste acel joc, ne focusăm pe ce urmează, pentru că vom mai avea trei partide tari din tur foarte importante. Pornim la drum cu gândul la victorii pe linie. Ne bucurăm că fanii au revenit în Sala Polivalentă şi îi aşteptăm în număr cât mai mare şi la următoarele partide“, a punctat Sergio Diaconescu.

Divizia A1 – Etapa a 9-a:

Vineri, 3 decembrie – ora 17.00: Rapid – SCMU Craiova:
Sâmbătă, 4 decembrie – ora 12.00: Baia Mare – Timişoara, ORA 17.00: Arcada Galaţi – Unirea Dej, Dinamo – Titanii;
Duminică, 5 decembrie – ora 17.00: Steaua – Universitatea Cluj;
Luni, 6 decembrie – ora 18.00: Zalău – Ştiinţa Bucureşti.

Clasament: 1. Arcada Galaţi 21 puncte, 2. Dinamo 20, 3. Steaua 19, 4. Olimpia Titanii 18, 5. SCMU Craiova 17, 6. Zalău 10, 7. Unirea Dej 10, 8. Ştiinţa Bucureşti 10, 9. Baia Mare 9, 10. Rapid 7, 11. Universitatea Cluj 3, 12. Timişoara 0.

Citeşte şi: SCMU Craiova – Târgovişte / Lucian Zlotea: „Din astfel de meciuri avem doar de câştigat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS