14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiAsta da victorie! SCMU Craiova a făcut legea în derbiul cu Zalău

Asta da victorie! SCMU Craiova a făcut legea în derbiul cu Zalău

Voleibaliștii Craiovei au făcut un meci excelent sâmbătă seară în Polivalentă și au bifat primul succes stagional pe teren propriu. Gruparea din Bănie a dispus de SCM Zalău cu scorul de 3-1 (25-20, 28-30, 25-23, 25-20), la capătul unui joc în care echipa mai valoroasă și mai determinată și-a pus amprenta asupra jocului. Chiar dacă între cele două formații există o rivalitate de ani de zile în volei, Craiova a fost peste gruparea din Zalău, pe care a și învins-o meritat după un meci extrem de disputat. Partida a contat pentru etapa a 6-a din Divizia A1.

Startul meciului a fost unul excelent pentru băieții lui Pascu, care s-au distanțat de adversari după mai multe puncte consecutive. Timeout-ul solicitat de antrenorul oaspeților nu a reușit să-i trezească din „amorțire“ pe jucătorii săi, care au continuat să producă multe greșeli, în special pe preluare. Craiova a jucat excelent, și-a luat punctele și a trecut în avantaj pe tabelă, scor 25-20.

În actul secund, lucrurile s-au schimbat, iar Zalăul a început să joace, într-adevăr, volei. Oltenii au fost puțin surpriși de avântul grupării din Sălaj, care ajunsese să conducă cu 8-2. În urma explicațiilor lui Dan Pascu, alb-albaștrii și-au revenit și au reintrat în set ușor, ușor. Zalăul a rămas în avantaj până la scorul de 15-15, când oltenii au restabilit egalitatea și au făcut ca finalul de set să fie mult mai palpitant. S-a ajuns, în cele din urmă, în prelungiri, unde câștig de cauză a avut Zalău (30-28).

Moral excelent, prestație de calitate!

Setul al treilea a fost în ton cu desfășurarea partidei de până în momentul respectiv: multă tensiune, puncte spectaculoase și luptă intensă. Până la scorul de 11-11, Zalăul s-a aflat în avantaj, dar din acel moment gazdele au trecut la conducere. Gruparea din Sălaj a stat în permanență în spatele craiovenilor și, chiar dacă au încercat să forțeze în anumite momente ale meciului, trupa lui Pascu a fost mai lucidă și s-a impus cu 25-23.

În setul al patrulea, ultimul al meciului, Craiova a condus ostilitățile chiar de la primul punct şi nu a cedat inițiativa în nicio clipă până la ultima minge. La final, SCMU Craiova s-a bucurat de trei puncte extrem de importante, dar și de o nouă victorie în fața rivalei din Zalău.

În clasament, SCMU Craiova se află, acum, pe locul al 4-lea, cu 13 puncte, la doar două lungimi de liderul Arcada Galați.

Citește și: Se complică situația! Voleibalistele de la SCMU Craiova, învinse categoric de Rapid, în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS