6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova - Dinamo, derbiul orgoliilor şi al ambiţiilor

SCMU Craiova – Dinamo, derbiul orgoliilor şi al ambiţiilor

-

Ce meci poate fi mai tare dacă nu cel cu Dinamo? Voleibaliştii de la SCMU Craiova se pregătesc de una dintre cele mai aşteptate partide din acest campionat, cea împotriva rivalei Dinamo. Partida va fi una de foc, mai ales că ambele formaţii emit pretenţii la play-off în acest sezon. Disputa din Sala Polivalentă va avea loc vineri, de la ora 17.00.

Băieţii pregătiţi de Dan Pascu au început cum nu se putea mai bine campionatul, 3-0 pe terenul echipei Ştiinţa Bucureşti. Înainte de acest succes, alb-albaştrii au triumfat la două turnee amicale, Cupa Zalăului, respectiv Cupa „Radu Zamfirescu“. În tabăra dinamovistă, lucrurile par să fie din ce în ce mai bune pe zi ce trece. În primul rând, Dinamo este neînvinsă într-un meci oficial din decembrie 2020, când a cedat la Zalău. De atunci, alb-roşii au înregistrat nu mai puţin de 19 victorii consecutive. În al doilea rând, pe lângă toate aceste rezultate obţinute în campionat, Dinamo este şi câştigătoarea Cupei României, dar şi a Supercupei. Altfel zis, duelul de vineri, din Polivalentă, va fi unul de care pe care, în care ambiţiile şi orgoliile vor fi la cote maxime.

Meci de care pe care

Antrenorul alb-albaştrilor, Dan Pascu, împreună cu Tomas Krisko au prefaţat derbiul cu Dinamo şi au recunoscut că pentru acest meci s-a acordat o atenţie în plus.

„Cu Dinamo va fi la fel de dificil precum a fost şi primul meci, nu fac diferenţe. Dinamo este o echipă pe care trebuie să o tratăm cu toată seriozitatea, pentru că vine aici la victorie. Avem de luat o revanşă, după ce ne-au învins în finala Cupei României, aşa că, mai mult ca sigur, va fi un meci disputat, de care pe care. Per ansamblu, nu este o diferenţă mare între noi şi ei, iar la momentul jocului diferenţa o va face motivaţia, puterea de luptă şi, de ce nu, norocul. Ei au pierdut un punct la Baia Mare şi au fost aproape să se întoarcă cu zero puncte acasă. Nu iau în comparaţie acel meci, pentru că vor trata altfel meciul cu noi.

Acum avem echipe diferite, nu mai contează ce a fost. Ei au în efectiv trei jucători care au evoluat la noi, Bartha, Kovacevic şi Gommans şi poate fi un plus. Pentru Dinamo o să acordăm o atenţie mai mare, având în vedere importanţa jocului. Chiar dacă nu am mai jucat cu ei în această formulă, să nu credeţi că nu au informaţii despre noi. În mod sigur ne-au urmărit la turneele amicale şi şi-au făcut o tactică în funcţie de jocul nostru“, a punctat Dan Pascu.

Krisko şi tactica de stopare a lui Bartha

„Cunosc valoarea lui Dinamo şi ştiu că au avut rezultate foarte bune în trecut. Ne aşteaptă un meci greu şi pot spune că mi-aduc aminte de câţiva jucători de când am jucat la naţională, contra României. O să ne pregătim bine pentru ei, inclusiv din punct de vedere tactic. Cred eu că pe un serviciu bun forţat Bartha nu va avea mingea pe fileu şi va juca mai simplu, putând să-i contracarăm. Pentru noi este important să avem un atac mai bun decât etapa precedentă, în special pe tranziţie“, a punctat Krisko.

LNBM – Etapa a 2-a:

Vineri, 15 octombrie – ora 17.00: SCMU Craiova – Dinamo, ora 18.00: Unirea Dej – Braşov;
Sâmbătă, 16 septembrie – ora 14.00: Arcada Galaţi – Timişoara, ora 17.00: Steaua – Baia Mare, Ştiinţa Bucureşti – Universitatea Cluj, ora 19.00: Zalău – Rapid.

Citeşte şi: Voleibalistele Craiovei caută victoria în propriul fief cu Dacia Mioveni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS