10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiAvem speranţe de un sezon bun! SCMU Craiova, prestaţii bune la Cupa Lugoj

Avem speranţe de un sezon bun! SCMU Craiova, prestaţii bune la Cupa Lugoj

Weekendul care tocmai s-a încheiat a adus în prim plan un turneu amical important pentru echipa feminină de volei SCMU Craiova, dar şi pentru iubitorii sportului la fileu din Oltenia şi nu numai! Noua formaţie a lui Lucian Zlotea a participat în perioada 17-19 septembrie la ediţia a 11-a a Cupei Lugoj, un turneu de pregătire premergător startului de campionat în Divizia A1, alături de alte trei formaţii, CSM Lugoj, Bekescsaba şi Rapid Bucureşti.

Gruparea din Bănie a obţinut o victorie şi două înfrângeri, dar jocul în sine a fost unul plăcut şi care oferă încredere. Succesul a venit în ultima zi, cu Rapid, scor 3-0 (25-15, 25-23, 25-22), în timp ce înfrângerile au fost înregistrate în primele două jocuri, 0-3 (14-25, 16-25, 18-25) cu CSM Lugoj şi 2-3 (26-24, 25-23, 15-25, 20-25, 10-15) cu formaţia maghiară, Bekescsaba.

Lot SCMU Craiova pentru sezonul 2021/2022: Alexandra Brabete, Jelena Cvijovic, Talita Donascimento, Ramona Marciu, Anca Mănuc, Evgenija Milivojevic, Roberta Pîrvan, Laura Simoniia, Theodora Stan, Ana Stoian, Roxana Ţucmeanu, Iulia Zlotea.

Jocul a contat, nu rezultatele!

Tehnicianul formaţiei din Bănie, Lucian Zlotea, a vorbit cu GdS despre meciurile echipei sale de la Lugoj şi a mărturisit că gândul principal pentru acest turneu a fost de a pune la punct jocul fetelor sale şi de a exersa mai multe sisteme de joc.

„Mai participaserăm la un turneu cu naţionala U18 acum două-trei săptămâni. Ştiam oarecum pe unde ne aflăm. Turneul acesta a fost o reverificare după trei săptămâni de antrenamente, să vedem dacă putem să modificăm ceea ce trebuia. Turneul a fost bun, au participat echipe puternice.

Când am plecat acolo, ne-am gândit, în special, la desfăşurarea meciurilor, nu la rezultatele finale. Ne interesa foarte mult să reparăm câte puţin din ceea ce aveam de reparat şi, din fericire, au venit şi nişte rezultate. Iar aici vorbesc inclusiv de meciul cu Bekescsaba, unde am condus cu 2-0 şi, chiar dacă am cedat până la urmă, am văzut lucruri pozitive. Am evoluat mult în ultima perioadă şi se vede în joc, dar cel mai important este că în continuare avem ceva de reglat, încă mai putem pune la punct anumite lucruri. Practic, încă mai avem posibilitatea de a ne ridica nivelul“, a spus Lucian Zlotea, pentru GdS.

Echipa din acest sezon este vizibil mai întărită, iar acest lucru îi dă speranţe lui Lucian pentru jocurile oficiale ce vor urma.

„Lotul este unit, fetele se înţeleg foarte bine toate, sunt prietene, atmosfera este bună. Jucătoarele noi sunt de valoare, aduc un plus evident, iar acum suntem la un alt nivel faţă de ediţiile anterioare. Avem inclusiv rezerve, în caz de vreo problemă medicală. Am încercat la turneul acesta tot felul de variante, să putem face faţă şi în situaţiile ceva mai dificile“, a completat Zlotea.

„Fetele mi-au demonstrat că vor performanţă“

Sezonul care „bate la uşă“ se anunţă unul extrem de tare, toate formaţiile angrenate în campionat fiind mult mai întărite şi cu obiective importante. Lucian este conştient de acest lucru, dar are încredere că fetele sale pot face faţă cu brio tuturor meciurilor.

„Ne dorim să ajungem cât mai sus posibil. Vom trage de noi pe cât posibil. Nu putem să ne facem calcule concrete deocamdată. Am văzut şi alte meciuri, ale altor echipe din campionat şi pot spune că sunt unele formaţii de la care aveam aşteptări ceva mai mari. În schimb, şi echipele pe care noi ne-am propus să le învingem sunt destul de întărite, aşa că va fi o luptă aprigă. Acum, fetele mi-au demonstrat că sunt cu mintea aici, că vor performanţă, iar acest lucru îmi dă încredere. S-au cunoscut toate mult mai bine, pentru că una este să te vezi zilnic la antrenament, alta este să faci deplasări de câteva zile, să stai împreună mai mult timp. Într-o echipă contează şi ce se întâmplă extra, nu doar la antrenamente“, a adăugat Luci Zlotea.

Înainte de debutul în Divizia A1, Lucian Zlotea îşi doreşte ca echipa sa să mai dispute câteva jocuri amicale, dar pe care să le şi organizeze.

„Pe 9 octombrie debutăm în Divizia A1, dar, până atunci, aş vrea să mai fac câteva jocuri de pregătire, doar că aici, nu în altă parte. Am fost plecaţi destul, dar să vedem ce va urma, pentru că toate echipele au un program stabilit“, a mai menţionat antrenorul Craiovei.

Citeşte şi: Cupa Davis / Continuă lupta pentru turneul final! România, victorie clară cu Portugalia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS