10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiRomânia, învinsă şi în al treilea meci de la EURO! Olanda, „nucă“ mult prea tare

România, învinsă şi în al treilea meci de la EURO! Olanda, „nucă“ mult prea tare

România a pierdut și al treilea meci la Campionatul European de volei feminin, scor 1-3 cu Olanda.

Olanda nu i-a oferit prea multe șanse României, în ultimul meci al zilei desfășurat la Cluj, reușind să se impună cu 3-1, după o oră și 42 de minute de joc. Exceptând setul doi, câștigat cu scorul de 27-25, tricolorele nu au reușit să țină pasul cu mult mai puternica lot adversară, fiind limitate la maximum 17 puncte în celelalte trei seturi. Olanda a realizat cu 30 de puncte mai mult decât selecționata condusă de Luciano Pedulla, câștigând seturile la 12, 17 și 14.

România a suferit, astfel, a treia înfrângere la rând, după 1-3 cu vicecampioana Turcia şi 0-3 cu Suedia. 

În clasament, pe primul loc se află Olanda şi Turcia, cu câte 3 victorii (9 puncte), urmate de Suedia – 5 puncte, Ucraina – 3 puncte, Finlanda – 1 punct și România – 0 puncte. Primele două selecționate sunt deja calificate în faza următoare a Campionatului European.

Luni, la Cluj, se vor disputa partidele Ucraina – Suedia (17:30) şi Turcia – Finlanda (20:30). România va juca următorul meci pe 24 august, contra Finlandei (20:30).

Partida Ucraina – Suedia le interesează în mod direct și pe tricolore. O victorie a nordicelor le-ar ajuta puțin în tentativa de a se califica în optimile de finală. România accede în fazele eliminatorii dacă învinge Finlanda și Ucraina în ultimele două partide din Grupa D.

Citeşte şi: România, învinsă categoric de o naţională care nu a mai ajuns de 38 de ani la un turneu final

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS