5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiRomânia, prestaţie bună cu Turcia. Vicecampioana Europei, prea tare pentru tricolore

România, prestaţie bună cu Turcia. Vicecampioana Europei, prea tare pentru tricolore

România a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de volei feminin, disputat în compania Turciei, cu scorul de 3-1. Chiar dacă începutul a fost de vis, cu un prim set câștigat cu 25-23, vicecampioana Europei s-a impus în următoarele trei seturi cu 25-10, 25-20, 25-17.

Grupa României se desfășoară la Cluj, iar următoarea partidă este pe 21 august, împotriva Suediei (ora 20:30). Tot în Grupa D, joi se desfășoară partidele Suedia – Finlanda (16:00) şi Olanda – Ucraina (19:00), informează Prosport.

La meciul de debut al României la Campionatul European au venit peste 3.000 de spectatori. Încă după primele minute, România a preluat inițiativa și a condus în câteva rânduri la 5 puncte diferență. Singurul moment de slăbiciune în primul act a venit la 21-17, când Turcia a realizat 5 puncte la rând. Dar fetele lui Luciano Pedulla au jucat curajos pe final, au avut entuziasm și au reușit să se impună cu 25-23.

Turcia, de neoprit până la final

Turcia este una dintre favorite la Campionatul European, iar din setul doi au preluat controlul total al jocului. Și-au ridicat nivelul de joc, iar tricolorele nu au mai putut ține ritmul. Setul doi s-a încheiat cu 25-10. Ultimele două seturi au avut peste 40 de puncte la total, dar Turcia s-a impus fără emoții, cu 25-20 și 25-18.

Din echipa României s-au remarcat Alexia Căruţaşu, cu 17 puncte, şi Adelina Budăi-Ungureanu, 12 puncte.

Selecționerul Luciano Pedulla mizează pe următoarea echipă la Campionatul European: Diana Balintoni și Marina Cojocaru (coordonatoare), Alexia Căruțașu (universal), Adelina Ungureanu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Sorina Miclăuș și Georgiana Popa (extreme), Denisa Ionescu, Petruța Orlandea, Daiana Roman și Diana Ariton (Centri) și Alexandra Ciucu și Andra Cojocaru (libero).

Primele patru echipe din grupă se califică în optimile turneului final.

Citeşte şi: Nu a mers nici la Cincinnati! Tecău şi Krawietz, out încă din optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS