7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiMinivolei / Viitorul sună excelent! CSV Craiova este noua campioană a României

Minivolei / Viitorul sună excelent! CSV Craiova este noua campioană a României

Craiova are un viitor luminos la volei feminin! De acest lucru putem fi siguri după ultima ispravă a celor de la CSV Craiova, echipă care a reuşit, în acest weekend, să triumfe pentru a doua oară în România. Precedentul titlu de campioană datează din 2018.

Gruparea pregătită de Radu Chifu a fost imbatabilă la turneul final, competiţie găzduită în sala „Ion Constantinescu“, din Craiova, în perioada 30 iunie – 4 iulie. Iniţial, CSV Craiova a fost repartizată într-o grupă alături de CS Șoimii Lipova, CS Muscel Câmpulung Muscel şi CSS Buzău, iar rezultatele au fost trase la indigo: 3-0. Niciuna dintre cele trei formaţii nu a reuşit să câştige nici măcar un set în faţa unei echipe care şi-a rotit lotul de la meci la meci. Menţionăm că, prin regulament, toate formaţiile sunt obligate să schimbe echipele în primele trei seturi.

Au urmat, apoi, semifinalele, unde am avut parte de meciurile CSV Craiova – CS Super Volei 2017 Oradea şi Muscel Câmpulung Muscel – Dacia Mioveni. Din nou, formaţia olteană s-a impus fără drept de apel, scor 3-0, şi a pătruns în marea finală cu un moral excelent, unde s-a duelat cu Dacia Mioveni. Nici de acea dată nu au fost probleme, jocul formaţiei lui Radu Chifu a excelat, fetele şi-au făcut treaba ca la carte, iar la final a început petrecerea. A fost un nou 3-0 categoric pentru CSV Craiova, care s-a bucurat de al doilea titlu de campioană la Minivolei.

CSV Craiova: Andreea Bărbulescu, Roberta Regep, Maria Ion, Maya Căprărescu, Alesia Răducă, Ema Leoveanu, Sophia Zmarandache, Carla Ferariu, Eva Badea, Andrada Pană, Rebeca Rusescu, Bianca Costache, Rebeca Călin, Carla Mociofleaşcă

Poza de grup a echipelor participante la turneul final feminin de minivolei 2021
Poza de grup a echipelor participante la turneul final feminin de minivolei 2021

Radu Chifu: „Bucuria de la final este de nedescris“

Radu Chifu, cel care a pus temelie acestei echipe şi care face performanţă şi produce sportive de calitate pentru voleiul românesc, a vorbit cu GdS despre reuşitele fetelor sale de la turneul final. De asemenea, acesta ne-a povestit şi despre emoţiile şi trăirile sportivelor dinainte şi după ultimul joc.

„Suntem extrem de fericiţi, abia realizăm ce s-a întâmplat. Mă aşteptam să mergem cât mai departe în competiţie, iar bucuria de la final este de nedescris. Nu am pierdut niciun set la acest turneu final şi trebuie să menţionez că la noi sunt alte reguli, trebuie să schimbăm echipa în fiecare meci. Fetele au plâns de bucurie, inclusiv aseară, când se cânta melodia de campion, dar şi imnul Craiovei. Avem o fetiţă care este campioană şi în 2018, deci a obţinut deja două titluri la minivolei, o performanţă mai rară“, a declarat antrenorul Craiovei, pentru GdS.

Regulile se respectă!

Pentru faptul că se implică extrem de mult în tot ceea ce reprezintă voleiul craiovean, Radu Chifu are parte şi de rezultate pe merit. Pe lângă antrenamente stricte, antrenorul junioarelor organizează cât mai des posibil şi cantonamente în afara ţării, unde îşi pregăteşte sportivele pentru meciurile oficiale, dar şi pentru viitor.

„Îmi motivez copiii imediat cum vin la volei. Nimeni nu stă la perete, se joacă din prima. Plecăm în cantonamente în exterior, avem parteneriate cu sârbii, cu bulgarii, cu muntenegrenii şi nu numai. Pun tricoul pe copii, le-am inoculat „microbul“, iar din acel moment totul vine de la sine. Tot ce mă interesează este să îi motivez să vină la antrenamente. La noi este o regulă, şi anume dacă nu mergi la antrenamente, nu intri nici la meciuri. În weekend, la fel, cine nu vine la antrenamente, nu joacă. Iar copiii simt asta, au înţeles mesajul şi sunt mai mult decât interesaţi. Acum o să plecăm în Serbia, săptămâna viitoare, iar apoi va urma un cantonament la mare“, a mai punctat Radu Chifu.

Menţionăm că Andreea Bărbulescu este cea mai valoroasă jucătoare din ţară la Minivolei. Aceasta a primit titlul de MVP al turneului final, la finalul partidei decisive pentru titlu cu Mioveni.

Grupa A:

Miercuri, 30 iunie: CSV Craiova – CS Muscel Câmpulung Muscel 3-0, CSS Buzău – CS Șoimii Lipova 3-0;
Joi, 1 iulie: CS Muscel Câmpulung Muscel – CSS Buzău 3-2, CSV Craiova – CS Șoimii Lipova 3-0
Vineri, 2 iulie: CS Muscel Câmpulung Muscel – CS Șoimii Lipova 3-1, CSV Craiova – CSS Buzău 3-0
Clasament: 1. CSV Craiova 9 p, CS Muscel Câmpulung 5 p, 3. CSS Buzău 4 p, Șoimii Lipova 0 p.

Semifinale:

Sâmbătă, 3 iulie: CSV Craiova – CS Super Volei 2017 Oradea 3-0, Muscel Câmpulung Muscel – Dacia Mioveni 1-3;

Finala:

Duminică, 4 iulei: CSV Craiova – Dacia Mioveni 3-0.

Citeşte şi: Mitu și Niculescu au cedat fără drept de apel în turul doi la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS