17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiDinamo şi Unirea Dej, adversari de calibru pentru voleibaliştii Craiovei

Dinamo şi Unirea Dej, adversari de calibru pentru voleibaliştii Craiovei

La două săptămâni distanţă de victoriile cu Steaua şi Ştiinţa Bucureşti, voleibaliştii de la SCMU Craiova sunt în faţa unei noi provocări din Divizia A1. Băieţii pregătiţi de Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru vor disputa, vineri şi sâmbătă, două meciuri extrem de importante în campionat, care pot conta decisiv în lupta pentru play-off. Pe rând, alb-albaştrii se vor duela cu Dinamo şi Unirea Dej, ambele partide urmând a se disputa la Bucureşti.

Să vină revanşa cu Dinamo!

Vineri, de la ora 15.00, oltenii vor disputa cel mai important joc al săptămânii, cu Dinamo. Meciul este cu atât mai important cu cât echipa învingătoare va lua o opţiune serioasă pentru accederea în primele 4 formaţii din campionat. Înaintea partidei directe, SCMU se află pe poziţia a treia, cu 35 de puncte, în timp de Dinamo se află în afara play-off-ului, cu 32 de puncte şi un meci în plus disputat deja.

Cele două combatante s-au întâlnit şi de curând într-un meci oficial. În finala Cupei României, pe 31 martie, dinamoviştii s-au impus cu scorul 3-1, la capătul unui meci antrenant, spectaculos și plin de tensiune. Ambele formaţii au prezentat un volei de calitate şi au demonstrat că meritau să se întâlnească în ultima fază a competiţiei. În campionat, ultima întâlnire directă datează din 5 decembrie 2020, când Dinamo s-a impus cu 3-2.

După duelul cu Dinamo va urma un nou joc important, cu Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 14.00. Oltenii lui Pascu nu au voie să facă vreo greşeală pentru a nu rata obiectivul, iar victoria de trei puncte este singura variantă pentru acest joc. În ultimele trei întâlniri directe, SCMU s-a impus de fiecare dată, obţinând doar victorii de trei puncte.

Pregătire pe măsură, aşteptăm meciurile!

Tehnicianul Craiovei, Dănuţ Pascu, a vorbit pentru GdS despre importanţa celor două partide din acest început de weekend şi a anunţat absenţa unui jucător important la următorul turneu.

Cel mai important meci este cel cu Dinamo, pentru că suntem în luptă directă pentru un loc de play-off. Acordăm importanţă maximă acestui joc, ne-am pregătit pe măsură şi sperăm să facem un meci bun. Dinamo, la ora actuală, este cea mai în formă şi mai solidă echipă din campionat. La începutul sezonului au avut probleme cu jucătorii infectaţi şi au pierdut câteva puncte importante. Acum au adus un antrenor sârb, iar echipa are altă faţă în prezent.

Indiferent de rezultatul meciului cu Dinamo, cu Unirea Dej trebuie să câştigi de trei puncte, asta dacă vrem să rămânem în cursă pentru primele patru. Arcada şi Zalău nu mai au cum să piardă primele patru locuri, iar acum am rămas noi, în luptă cu Dinamo şi Steaua pentru următoarele două poziţii. În meciul cu Steaua, de acum două săptămâni, Marelic a făcut o entorsă şi nu l-am putut recupera pentru acest turneu. Este singura lipsă din lotul nostru“, a spus Dănuţ Pascu.

Program meciuri Divizia A1:

Vineri, 12 martie – ora 13.00: Braşov – Universitatea Cluj, ora 15.00: Dinamo – SCMU Craiova, ora 17.00: SCM Zalău – Steaua Bucureşti, ora 18.00: Ştiinţa Bucureşti – Unirea Dej;
Sâmbătă, 13 martie – ora 14.00: Universitatea Cluj – Timişoara, Unirea Dej – SCMU Craiova, ora 17.00: Ştiinţa Bucureşti, ora 18.00: Steaua Bucureşti – Baia Mare;
Duminică, 14 martie – ora 11.00: Braşov – Baia Mare, SCM Zalău – Timişoara.

Clasament:

1. Arcada Galaţi 43 (16 meciuri jucate), 2. SCM Zalău 37 (15 mj), 3. SCMU Craiova 35 (15 mj), 4. Steaua Bucureşti 34 (16 mj), 5. Dinamo Bucureşti 32 (16 mj), 6. Unirea Dej 26 (16 mj), 7. Universitatea Cluj 16 (16 mj), 8. Ştiinţa Bucureşti 13 (15 mj), 9. Baia Mare 12 (15 mj), 10. Timişoara 7 (15 mj), 11. Braşov 0 (15 mj).

Citeşte şi: Fără adversar! Cristinel Romanescu, singurul candidat la preşedinţia FRTM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS