16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSă ne asigurăm primul loc! Voleibalistele Craiovei au trei meciuri în Banat

Să ne asigurăm primul loc! Voleibalistele Craiovei au trei meciuri în Banat

În perioada 26-28 februarie, la Timișoara, se va desfăşura ultimul turneu al Diviziei A2 Vest. După victoriile convingătoare cu Sighetu Marmației și CSU Oradea, voleibalistele de la SCMU Craiova se află în fața a trei partide care le pot asigura primul loc în clasament înainte de turneul semifinal. Oltencele le vor avea ca adversare, pe rând, pe CSM Timișoara, Politehnica Timișoara și ACS Turda.

Primul meci al trupei lui Zlotea va fi vineri, de la ora 16.00, în compania formației CSM Timișoara. Apoi, sâmbătă, de la ora 18.00, SCMU Craiova se va duela cu cea de-a doua formație din Banat, Politehnica Timișoara, pentru ca duminică dimineață, de la ora 11.00, să dea piept cu ACS Turda.

Lot SCMU Craiova: Mihaela Truță, Anca Mănuc, Iulia Zlotea, Alexandra Brabete, Ştefania Şuţan, Ana Stoian, Charlotte Plumereau, Evgenija Milivojevic, Bianca Chifu, Roberta Pîrvan.

SCM trimite sportive la lotul naţional

Clubul SCM se poate lăuda cu o „reuşită“ extraordinară, de impact. Voleibalistele Eva Vizitiu şi Beatrice Iliescu, legitimate la clubul din Bănie şi eleve la liceul Titulescu, au fost convocate la lotul naţional U16. Astfel, tehnicianul grupării oltene nu le va putea avea la dispoziţie pentru următoarele partide.

De asemenea, căpitanul echipei, Ramona Marciu, vine după două săptămâni de izolare, iar Lucian Zlotea nu se va putea baza pe ea în cele trei dispute din weekend.

Zlotea: „Vrem să terminăm cu victorii pe linie“

Antrenorul grupării craiovene, Lucian Zlotea, a prefaţat pentru GdS duelurile din acest weekend, de la Timişoara. Totodată, acesta a anunţat şi care va fi programul următor al echipei.

„Se repetă turneul din turul campionatului, când am jucat tot la Timişoara, în decembrie. Sunt ultimele trei meciuri din campionatul regulat. Cel mai dificil meci va fi ultimul, cel cu Turda, dar şi Poli ne poate pune probleme pe alocuri, pentru că au o echipă frumuşică. Noi ne vom face treaba, ca să încheiem aşa cum trebuie prima parte a campionatului. Primul loc l-am avea asigurat chiar şi cu trei înfrângeri, dar atunci ar conta jocul rezultatelor. Personal mizez pe cel puţin două victorii, cu cele două formaţii din Timişoara, iar în acel moment nu ar mai fi nicio emoţie. Vrem să terminăm, dacă se poate, cu victorii pe linie.

Dacă într-un sezon normal ar fi urmat un play-off între locurile 3-6 şi 4-5 după încheierea campionatului regular, de această dată, din cauza problemelor şi evoluţiei coronavirusului, se va face un mini-turneu între aceste echipe. Apoi, câştigătoarele se vor duela cu primele două, adică SCMU Craiova şi formaţia care va încheia pe locul doi. Va urma turneul semifinal, la fel ca anul trecut şi va fi urmat de turneul final, de promovare.

Citeşte şi: Simona Halep, după vaccinare: „Vreau să merg sută la sută la Olimpiadă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS