18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiAproape de surpriză! Voleibaliştii lui Pascu au cedat în patru seturi la Galaţi

Aproape de surpriză! Voleibaliştii lui Pascu au cedat în patru seturi la Galaţi

Voleibaliştii de la SCMU Craiova au pierdut, miercuri seară, în deplasarea de la Arcada Galaţi, cu scorul de 3-1 (25-12, 25-21, 23-25, 27-25), în cel mai atractiv meci al etapei a doua din play-off-ul Diviziei A1.

Primul set a fost unul catastrofal pentru alb-albaştri. Echilibrul dintre cele două formaţii s-a menţinut doar în startul jocului, până la scorul de 2-2. Din acel moment Arcada a reuşit cinci puncte consecutive şi s-a distanţat decisiv. Au urmat alte perioade mai slabe de joc ale oltenilor, care nu s-au regăsit deloc în set. Aceştia au reuşit doar 12 puncte, timp în care Arcada nu a stat pe ganduri şi a adus punct cu punct. Primul act s-a încheiat cu scorul de 25-12 în favoarea gazdelor.

Setul secund a fost mult mai echilibrat. Elevii lui Dănuţ Pascu au fost cu un pas în faţa adversarilor până pe finalul actului. Cu un joc total diferit de cel propus în primul act, craiovenii au reuşit să se distanţeze la trei puncte, scor 14-11. Doar că, gruparea gălăţeană a revenit în joc cu şase puncte consecutive şi chiar a trecut la conducerea jocului. În cele din urmă, Arcada nu a mai cedat iniţiativa şi a închis setul cu 25-21.

Orgoliul de olteni

Alb-albaştrii au avut o răbufnire de orgoliu în actul al treilea, demonstrând încă o dată că au o echipă redutabilă chiar şi atunci când nu pot dispune de jucători importanţi. Cele două combatante au mers cap la cap până la 14-13, când gruparea olteană a forţat şi a mai adăugat câteva puncte consecutive în contul său. S-a ajuns la 21-16 pentru SCMU Craiova, care se îndrepta spre câştigarea setului. Din nou Arcada a revenit, a egalat la 23, dar în cele din urmă meciul s-a prelungit, după 25-23 pentru craioveni.

Meciul a devenit din ce în ce mai palpitant odată cu începerea setului al patrulea. Craiovenii au jucat spectaculos, dar pe finalul jocului au cedat. Chiar dacă au avut 24-21 şi trei şanse de a trimite meciul în decisiv, şansa nu a fost de partea noastră. Arcada a revenit din nou şi s-a impus cu 27-25.

SCMU Craiova: Grigoraş, Stanislaw, Călin, Lupu, Filip, Jovanovic, Teleleu, Diaconescu, Georgescu, Suson, Olteanu. Antrenor: Dănuţ Pascu.

În urma acestui rezultat, SCMU Craiova rămâne pe poziţia secundă în clasament, cu 46 de puncte.

În etapa următoare, voleibaliştii Craiovei vor primi vizita formaţiei Gloria Buzău. Partida este programată sâmbătă, de la ora 18.00.

Citeşte şi: Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este „de neconceput“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS