13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVoleibalistele lui Zlotea, pregătite să dea totul pentru promovare

Voleibalistele lui Zlotea, pregătite să dea totul pentru promovare

Voleibalistele de la SCM „U“ Craiova sunt în faţa unuia dintre cele mai importante momente din acest sezon. Trupa lui Lucian Zlotea va debuta, la sfârşitul acestei săptămâni, în play-off-ul Diviziei A2 Vest. Turneul va avea loc chiar în Bănie, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, vineri, de la ora 17.00, şi sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00.

Alături de gruparea alb-albastră, la această competiţie vor mai participa Medicina Târgu Mureş, CSM Oradea şi CSS Turda. Se va juca în sistemul „fiecare cu fiecare“, iar primele două clasate se vor califica direct la turneul final, cel care va decide formaţia care va promova în prima divizie.

Zlotea: Vor fi cele mai importante meciuri din ultimele trei sezoane

În cadrul unei conferinţe de presă, tehnicianul Craiovei, Lucian Zlotea, împreună cu jucătoarele Ramona Marciu şi Anca Mănuc au prefaţat competiţia care va debuta vineri în Bănie. Lucian a vorbit despre adversarele din acest weekend şi a mărturisit că deja s-a gândit la un program mai benefic pentru echipa sa.

„Vor fi cele mai importante meciuri din ultimele trei sezoane. Acum se joacă calificarea la acel turneu de promovare, pe care toată lumea şi-l doreşte. Vom încerca să facem pasul către Divizia A, chiar de anul acesta. Alături de noi vor mai participa Târgu Mureş, Turda şi Oradea. Formaţia din Mureş este favorită în acest turneu. Au jucătoare de la lotul naţional de tineret. Lucrează de mult timp împreună, stau bine în teren şi consider că au prima şansă la calificare. Cu celelalte două echipe ne vom lupta de la egal la egal pentru locul secund. Am adus turneul la Craiova, publicul va fi alături de noi şi în mod normal ar trebui să pornim ca favoriţi în duelurile cu Turda şi Oradea, a declarat Lucian Zlotea, antrenor SCM „U” Craiova.

Toată lumea vine montată

De asemenea, antrenorul oltencelor este conştient de faptul că toate cele trei meciuri de la acest turneu vor fi intense.

„Acum va fi mult mai greu, nu la fel ca în meciurile din campionat. Toată lumea vine montată, este decisiv, nu există tur-retur. Ori câştigi, ori s-a terminat, deci va fi o bătălie intensă. Probleme de lot nu avem, iar acest lucru este foarte important. Cu toţii suntem montaţi, fetele îşi doresc să câştige. Miza este mare, munca lor în acest an ne-a adus până aici, iar acum pot spune că începem să culegem roadele”, a adăugat Lucian.

„În cealaltă serie s-au calificat la turneul de play-off Focşani, Piatra Neamţ, CTF Mihai I Bucureşti şi Constanţa. Dacă am ajunge în acel punct, pot spune că am avea şanse la promovare, pentru că echipele de acolo nu sunt la un nivel foarte înalt. De aceea le-am spus şi fetelor că sunt de părere că acest turneu este mult mai dificil decât ar fi cel final, iar de aceea trebuie să tragem tare în aceste meciuri. Dacă ne facem jocul nostru, nu vor fi probleme. Intrarea este gratuită şi invităm toţi susţinătorii şi iubitorii de volei să fie alături de noi şi să asiste la o competiţie mai deosebită”, a mai spus tehnicianul echipei.

Astăzi aflăm programul meciurilor

Până în acest moment, zilele şi orele de disputare a partidelor au fost stabilite, dar nu şi ordinea lor. În cadrul unei şedinţe tehnice care va avea loc în această seară, voleibalistele Craiovei îşi vor afla programul de la turneul de play-off.

„În această seară, la şedinţa tehnică, unde vor participa membri ai tuturor echipelor prezente la acest turneu, se va face o tragere la sorţi pentru a stabili calendarul competiţiei. M-am gândit la un anumit traseu, dar nu ştiu cât de important este acest lucru. Vor fi trei zile la rând în care trebuie să dăm tot ce putem. Probabil, ar fi un avantaj pentru noi dacă am juca în primele două meciuri cu Turda şi Oradea. Dar până la urmă, indiferent cum va fi, noi vom încerca să le câştigăm pe fiecare“, a anunţat Lucian Zlotea.

Târgu Mureş, principala favorită în viziunea oltencelor

Gruparea din Bănie a aşteptat de mult timp ocazia de a putea participa la un turneu semifinal de promovare, iar acum vor să profite la maximum de acest lucru. Jucătoarele Craiovei, Anca Mănuc şi Ramona Marciu, consideră că echipa poate face o figură frumoasă în această competiţie şi că o calificare la turneul final nu ar fi imposibilă. Totodată, acestea s-au arătat conştiente de valoarea echipei din Târgu Mureş, pe care ele o văd ca principala favorită.

„Consider că echipa are şanse, pentru că în aceste luni am muncit mult şi ne dorim să accedem în primul eşalon. Echipa este bine pregătită atât psihic, cât şi fizic. Facem eforturi la antrenamente, ca să devenim din ce în ce mai bune. Totodată, atuul nostru este că vom juca acasă toate aceste meciuri, în sala noastră. Aici suntem obişnuite, avem repere şi vom face tot ce putem să ne calificăm. Echipa noastră a fost formată în acest sezon, în timp ce Târgu Mureş deţine jucătoare care au mai evoluat împreună. Au o echipă puternică, care se bazează mult pe tactică şi cred că sunt principalele favorite”, a spus Anca Mănuc.

„Este o provocare pentru mine, că este primul turneu de promovare la care particip. Ne dorim să promovăm şi cred că vom face trei meciuri foarte bune în faţa propriilor suporteri. Am jucat şi în prima ligă, dar şi la Târgu Mureş. Acolo este mare seriozitate şi categoric sunt principalele favorite“, a adăugat Ramona Marciu.

Citeşte şi: Laura Paar şi Julia Wachaczyk fac spectacol la Lyon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS