Acasă Sport Volei România a încheiat EURO 2019 cu o victorie de palmares

România a încheiat EURO 2019 cu o victorie de palmares

-

România a obţinut o victorie de palmares, scor 3-1 (25-21, 19-25, 25-18, 25-23) cu Portugalia, astăzi, la Montpellier. Acesta a fost ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de volei masculin 2019. Tricolorii au ratat calificarea în optimi.

România, la primul său Campionat European după 24 de ani, a obţinut victoria după o oră şi 44 de minute.

Elevii lui Dănuţ Pascu au pierdut calificarea în optimi la diferenţa de puncte, după ce a fost la egalitate cu Grecia şi Portugalia la primele trei criterii de departajare: meciuri câştigate, puncte de clasament, setaveraj. România a avut un punctaveraj inferior şi a ocupat ultimul loc.

Robert Adrian Aciobăniţei a fost cel mai bun jucător al echipei noastre, cu 20 puncte, iar Răzvan Mihalcea a reuşit 12 puncte. De la lusitani s-au remarcat Alexandre Ferrerira, 27 puncte, Marco Evan Ferreira, 15 puncte, Lourenco Martins, 13 puncte.

Meciul a fost arbitrat de spaniolul David Fernandez Fuentes şi de rusul Nikolai Knijnikov, informează Agerpres.

Câştigătoarea grupei se va decide dintre Italia şi Franţa. Pe locul al treilea s-a clasat Bulgaria, cu 9 puncte, Grecia a fost a patra, cu 3 puncte (setaveraj 5-13, punctaveraj 386-432), Portugalia s-a clasat pe cinci, cu 3 puncte (setaveraj 5-13, punctaveraj 386-433), iar România a fost ultima, cu 3 puncte (setaveraj 5-13, punctaveraj 372-439). Primele patru clasate s-au calificat în optimi.

În grupa de la Montpellier, România a fost învinsă de Franţa şi Bulgaria cu 3-0, de Italia şi Grecia cu 3-1, învingând doar Portugalia.

Citeşte şi: Gaz Metan – „U“ Craiova / Piţurcă: Ne vom duce la Mediaş să câştigăm

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...