Acasă Sport Volei România a încheiat EURO 2019 cu o victorie de palmares

România a încheiat EURO 2019 cu o victorie de palmares

-

România a obţinut o victorie de palmares, scor 3-1 (25-21, 19-25, 25-18, 25-23) cu Portugalia, astăzi, la Montpellier. Acesta a fost ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de volei masculin 2019. Tricolorii au ratat calificarea în optimi.

România, la primul său Campionat European după 24 de ani, a obţinut victoria după o oră şi 44 de minute.

Elevii lui Dănuţ Pascu au pierdut calificarea în optimi la diferenţa de puncte, după ce a fost la egalitate cu Grecia şi Portugalia la primele trei criterii de departajare: meciuri câştigate, puncte de clasament, setaveraj. România a avut un punctaveraj inferior şi a ocupat ultimul loc.

Robert Adrian Aciobăniţei a fost cel mai bun jucător al echipei noastre, cu 20 puncte, iar Răzvan Mihalcea a reuşit 12 puncte. De la lusitani s-au remarcat Alexandre Ferrerira, 27 puncte, Marco Evan Ferreira, 15 puncte, Lourenco Martins, 13 puncte.

Meciul a fost arbitrat de spaniolul David Fernandez Fuentes şi de rusul Nikolai Knijnikov, informează Agerpres.

Câştigătoarea grupei se va decide dintre Italia şi Franţa. Pe locul al treilea s-a clasat Bulgaria, cu 9 puncte, Grecia a fost a patra, cu 3 puncte (setaveraj 5-13, punctaveraj 386-432), Portugalia s-a clasat pe cinci, cu 3 puncte (setaveraj 5-13, punctaveraj 386-433), iar România a fost ultima, cu 3 puncte (setaveraj 5-13, punctaveraj 372-439). Primele patru clasate s-au calificat în optimi.

În grupa de la Montpellier, România a fost învinsă de Franţa şi Bulgaria cu 3-0, de Italia şi Grecia cu 3-1, învingând doar Portugalia.

Citeşte şi: Gaz Metan – „U“ Craiova / Piţurcă: Ne vom duce la Mediaş să câştigăm

ȘTIRI VIDEO GdS

Emil Săndoi, la Repriza de Sud

Fostul mare fundaş al Ştiinţei şi antrenor al Universităţii Craiova, Emil Săndoi, va fi prezent în această seară în studioul Radio Sud...

SCM Craiova îşi joacă şansele în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa, în acest weekend, duelurile cu formaţia norvegiană Tertnes, din turul doi preliminar al Cupei...