21.7 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / Eduard şi Ovidiu Ionescu merg la braţ la Jocurile Olimpice

Tenis de masă / Eduard şi Ovidiu Ionescu merg la braţ la Jocurile Olimpice

Sportivii români Eduard Ionescu şi Ovidiu Ionescu s-au calificat în proba de simplu masculin a concursului de tenis de masă de la Jocurile Olimpice. Cei doi vor fi la Paris graţie poziţiilor ocupate în clasamentul mondial, a transmis, miercuri, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

„Andrei Eduard Ionescu este cel de-al cincilea reprezentant al României care va evolua în competiţia olimpică de tenis de masă de la Paris 2024. Graţie poziţiei sale în clasamentul mondial, Eduard Ionescu şi-a câştigat dreptul de a evolua în întrecerile masculine de simplu. Ovidiu Ionescu, care se calificase deja la dublu mixt alături de Bernadette Szocs, a obţinut dreptul de a evolua şi în competiţia de simplu, de asemenea datorită poziţiei sale în ierarhia mondială de la simplu”, se arată într-un comunicat al COSR, publicat pe site-ul oficial.

După ce Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a omologat clasamentul mondial, Eduard Ionescu, ocupantul locului 72, a devenit astfel al 92-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

La Paris 2024, la tenis de masă, România va fi reprezentată la feminin la echipe şi simplu, la masculin, la simplu, şi la dublu mixt.

Team Romania are în acest moment 92 de sportivi calificaţi la JO 2024 (26 iulie-11 august), la 15 sporturi.

Citeşte şi: Tenis de masă / Misiune îndeplinită! CSU Craiova rămâne în Superligă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS