20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportStart fantastic, victorie rapidă cu Riera! Irina Begu merge în turul doi la Roland Garros

Start fantastic, victorie rapidă cu Riera! Irina Begu merge în turul doi la Roland Garros

Irina Begu (33 de ani, 127 WTA) s-a calificat în turul doi la Roland Garros, după o victorie convingătoare împotriva argentiniencei Julia Riera (21 de ani, 116 WTA), scor 6-2, 6-2. A fost un meci dominat copios de sportiva noastră, care nu i-a acordat nicio șansă adversarei în niciun moment din meci.

Irina Begu este la a treisprezecea participare pe zgura pariziană. Acest lucru s-a simțit în duelul cu Riera, chiar dacă adversara e mai sus în clasamentul WTA. Românca a fost agresivă, a câștigat punctele lungi și a venit și la fileu. S-a impus fără prea mari bătăi de cap în primul set cu 6-2. Begu a reușit și în partea a doua a partidei să-și impună jocul. Ea a câștigat, într-un final, după o oră și nouă minute cu 6-2, 6-2.

În urma acestui succes, Irina va primi 70 de puncte WTA și un cec de 110.000 de euro.

În turul al doilea la Roland Garros, Irina Begu o va întâlni pe Linda Noskova (29 WTA 19 ani), cea care a învins-o pe Iga Swiatek în turul al treilea la Australian Open. Românca întâlnit-o și ea la Indian Wells, în 2023, pierzând în două seturi, 6-7 (7), 1-6.

Irina e a doua reprezentă a României care joacă la Roland Garros, după Jaqueline Cristian, care a fost eliminată de Jelena Ostapenko. În competiție mai sunt Ana Bogdan și Sorana Cîrstea.

Citește și: Doar primul tur la RG pentru Jaqueline! Ostapenko, mai tare în momentele cheie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS