17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep: „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem treaba!“

Simona Halep: „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem treaba!“

Simona Halep, care a revenit săptămâna aceasta în circuitul profesionist, a declarat la revenirea în România că este nerăbdătoare să înceapă colaborarea cu antrenorul spaniol Carlos Martinez.

„Sincer, nu am o idee prea clară despre ce am făcut bine şi ce am greşit (în meciul revenirii, n. red.). Ştiu că am greşit multe mingi pe care în mod normal nu le-aş fie greşit. Însă, sincer, simt că am jucat un tenis bun. În primul rând, am nevoie de un antrenor care să mă îndrume un pic. Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare. A lucrat cu Svetlana (Kuzneţova), prietena mea şi jucătoarea mea favorită. Îi admir munca şi sper să ne înţelegem foarte bine şi să realizăm rezultate bune. Însă, în primul rând, trebuie să discutăm şi să vadă unde mă aflu, pentru că singură mi-e greu să îmi dau seama de nivel“, a declarat Simona, la venirea în țară.

Întrebată cu s-a pregătit pentru revenirea de la Miami, dubla campioană de Mare Slem a răspuns: „Mă aflam în avion şi i-am spus mamei că sunt foarte nervoasă, deoarece nu ştiam la ce să mă aştept din partea oamenilor. Când treci printr-o perioadă aşa de dificilă, nu ştii cum te vor vedea oamenii sau cum te vor trata. Însă, prima zi a fost incredibilă. Apoi, stresul a trecut şi nu mi-am mai făcut griji din pricina asta. Am ştiut că va fi totul bine pe teren. Spectatorii au fost incredibili din nou, iar dragostea arătată a fost mai mare decât am avut până acum“.

„A fost decizia potrivită să vin la Miami“

Simona Halep a admis că s-a gândit să revină când începe sezonul de zgură, pentru a avea mai mult timp să se pregătească şi să se acomodeze. Însă, sentimentele pozitive erau prea mari, iar oamenii din jur i-au spus să joace pentru a simţi din nou energia.

„A fost decizia potrivită să vin la Miami, să simt energia, să simt iubirea oamenilor şi să simt libertatea din nou. Am o vârstă. Nu mai sunt aşa tânără şi trebuie să gestionez foarte bine această revenire. Nu vreau să mă accidentez. Mulţi oameni mi-au spus să am grijă, pentru că 18 luni înseamnă mult şi trebuie să o iau uşor. Aşa că trebuie să discut cu Carlos şi vom decide împreună“, a mai spus Simona Halep.

Carlos Martinez: „Vorbim de Halep, a trebuit să fac acest pas“

Antrenorul spaniol a vorbit despre rolul pe care l-a jucat Darren Cahill în începerea acestei colaborări cu Simona Halep. Carlos a avut numai cuvinte de laudă la adresa dublei campioane de Grand Slam.

„Faptul că Simona a fost atât de hotărâtă că vrea să lucreze cu mine a fost ceea ce a ajuns să mă convingă. Dacă ea e atât de interesată, eu sunt la fel sau mai mult. Chiar săptămâna trecută respinsesem un alt proiect foarte interesant. Aici vorbim de Halep, o jucătoare de top, a trebuit să fac acest pas. Am văzut că lucrurile sunt foarte clare pentru ea, în acest moment nu mai trebuie să-i arăt cum se fac lucrurile. Vine deja cu acea fundație a atâtor ani de experiență.

Este o jucătoare cu multă personalitate, are un caracter puternic și știe perfect ce își dorește. Încă nu o cunosc atât de bine, știu doar că este o fată bună. Din ceea ce mi-a spus Darren Cahill, este și foarte pretențioasă. Adrenalina, dorința fiecăruia, contează foarte mult, dar logic ar fi ca reglajul să dureze ceva timp. Vorbim de o persoană care nu a concurat de mai bine de un an și jumătate. Nu va fi un proces rapid, dar prefer să rămân cu aspectele pozitive“, a punctat noul antrenor al Simonei Halep.

„Avem multe speranțe!“

„Vor fi trei săptămâni de multă pregătire, pentru a ajunge bine la sezonul de zgura, fără a uita să fim precauți. Cu siguranță vrea să mai joace încă 2-3 ani. Ideea este că abia mai târziu va vedea dacă mai poate juca 2-3 ani. În acest moment se gândește pe termen lung. Are 32 de ani, nu este chiar atât de bătrână/ În capul ei este ideea de a reveni în elită, de a fi din nou în vârf, luptând pentru marile titluri. Vorbim despre o jucătoare foarte mare. Datorită a tot ce a realizat, pentru mine este o referință.

Încă o văd foarte competitivă, cu mult caracter. Este o persoană cu metalitate de câștigătoare. Cred că asta îmi place cel mai mult la ea, că este o învingătoare. Un astfel de proiect merită întotdeauna. E o jucătoare care aleargă, care se apără, care dă totul. Îmi place acest profil de jucătoare. Simona este o războinică. Sper că lucrurile să meargă bine pentru că, atât ea, cât și eu, așteptăm cu mare entuziasm și avem multe speranțe”, a încheiat Carlos Martinez Comet, într-un interviu pentru Punto De Break.

Citește și: Sorana Cîrstea şi-a aflat adversara de la Miami! S-au întâlnit şi acum 10 zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS