9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisStart de controverse! Wozniacki îi condamnă pe organizatori, Simona a răspuns elevat

Start de controverse! Wozniacki îi condamnă pe organizatori, Simona a răspuns elevat

Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur al turneului WTA 1.000 de la Miami (SUA), la revenirea sa în circuit după suspendare, scor 1-6, 6-4, 6-3. Halep s-a lovit, totodată, și de prima opinie contra dreptului său de a primi wildcard. Caroline Wozniacki a explicat că sportivele dopate nu ar trebui să beneficieze de sprijinul organizatorilor.  

În primul rând, întotdeauna mi-a plăcut Simona. Am avut întotdeauna o relație bună. Am fost foarte deschisă în trecut în legătură cu ceea ce simt despre dopaj. Cred că părerea mea despre dopaj este aceeași. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toată lumea. Din nou, nu mă refer direct la Simona, dar dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost depistat pozitiv la dopaj… Înțeleg de ce un turneu vrea să aibă o mare vedetă la start, dar cred că nu este o critică la adresa nimănui.

Este convingerea mea personală prin care cred că oamenii ar trebui să nu primească wild card-uri după perioada de suspendare pentru dopaj. Dacă vrei să te întorci, și a fost o greșeală, înțeleg, dar ar trebui să muncești pentru a urca. Este evident că situația Simonei s-a prelungit de mult timp. I s-a redus suspendarea. Nu a fost o iertare, ci o reducere a pedepsei. Acum nu a mai jucat pentru o vreme și se va întoarce. Îmi doresc o luptă corectă. Întotdeauna am fost un atlet foarte cinstit și întotdeauna m-am uitat la tot ceea ce am luat. Chiar și când iau Tylenol este ceva ce verific de 2-3 ori. Vreau ca ai mei copii să se uite în sus și să spună: ‘Știți ceva, vreau să joc tenis și vreau să joc corect“, a spus vehement Wozniacki.

Răspuns elegant al Simonei

La finalul întâlnirii cu Paula Badosa, din primul tur de la Miami, campioana noastră i-a răspuns danezei.

„De ce a spus asta? Nu am făcut nimic rău. Nu am trișat. Nu m-am dopat. E mai bine dacă citim decizia de la TAS, care spune că era un supliment contaminat. Nu a fost doping. Nu am avut niciodată vreo legătură cu dopajul. Nu m-am dopat niciodată, așa că nu sunt o trișoare. Mulțumesc turneului că mi-a dat wildcard și că am posibilitatea de a juca într-un turneu atât de mare. A fost grozav să mă întorc. Doar o singură persoană care este negativă, în privința mea, nu este atât de importantă, deoarece am sute de oameni care îmi oferă dragoste„, a fost mesajul Simonei Halep.

Simona Halep, beneficiara unui wild card, va primi un cec de 23.250 de dolari şi 10 puncte WTA, graţie cărora va figura în clasamentul WTA publicat în data de 1 aprilie.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Miami Open este atingerea semifinalelor în două rânduri, 2015 şi 2019. În 2015 a fost învinsă în penultimul act de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5, iar în 2019 de Karolina Pliskova, cu 7-5, 6-1. Ultima sa participare la turneul din Florida data din 2021, când pierdea în turul al treilea.

Citeşte şi: Simona Halep, învinsă de Paula Badosa, în primul tur la Miami Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS