23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRevine Irina Begu! Românca s-a înscris la un turneu după mai bine de 7 luni

Revine Irina Begu! Românca s-a înscris la un turneu după mai bine de 7 luni

Irina Begu (122 WTA) revine în circuitul de tenis profesionist după ce a stat departe de teren șapte luni! Bucureșteanca s-a înscris la un turneu aflat la „baza piramidei“ în circuitul WTA.

Begu s-a înscris la turneul WTA 125 La Bisbal (1-7 aprilie), dotat cu premii în valoare totală de 115.000 de dolari.

Irina Begu, sportivă în vârstă de 33 de ani, s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimele luni, dar va forța revenirea în circuitul WTA în luna aprilie. Ea a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2023, la US Open, pierzând în primul tur: 3-6, 2-6 cu Tamara Korpatsch (Germania).

Irina Begu s-a aflat chiar și pe poziția 27 WTA, anul trecut, fiind cap de serie la turneele importante, însă lucrurile au luat o turnură imprevizibilă pentru ea. Begu a părăsit elita tenisului feminin, așa că e nevoită să o ia de la capăt, de jos, notează Prosport.

Irina Begu va fi a 8-a favorită a competiției din La Bisbal, în timp ce statutul de favorită principală îi aparține lui Greet Minnen (Belgia, 81 WTA). Și-au mai anunțat prezența la concursul din Spania jucătoare precum: Zhuoxuan Bai (China, 83 WTA), Oceane Dodin (Franța, 85 WTA), Harriet Dart (Marea Britanie (90 WTA) și Rebeka Masarova (Spania, 96 WTA).

Citește și: Monica Niculescu, eliminată în semifinalele de la Charleston

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS