14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep: „Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă ireproşabilă“

Simona Halep: „Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă ireproşabilă“

Simona Halep a făcut o declarație publică, prin intermediul unui comunicat, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a admis apelul său şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Tenismena noastră a susţinut, de când a apărut acest caz, că „nu a luat niciodată vreun produs interzis în mod intenţionat“, menţionează AFP, citată de Agerpres.

„Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă ireproşabilă“, a continuat românca, deplângând „acuzaţiile scandaloase“ la adresa ei şi „resursele aparent nelimitate“ folosite împotriva ei. „În cele din urmă, adevărul a avut câştig de cauză, deşi a durat mult mai mult decât mi-aş fi dorit“, a spus Halep.

În comunicatul publicat de TAS marţi se precizează că tribunalul a făcut publică partea „operativă“ a deciziei în acest caz, care a avut două părţi, prima în care substanţa interzisă roxadustat a fost detectată în proba de urină prelevată Simonei Halep pe 29 august 2022, în timpul US Open, iar a doua acuzaţie legată de paşaportul biologic al sportivei (ABP), mai precis o probă de sânge prelevată pe 22 septembrie 2022, caz în care s-ar fi făcut uz de o substanţă sau metodă interzisă. În decizia din 22 septembrie 2023, tribunalul independent al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) a găsit-o pe Halep vinovată de încălcarea regulamentului antidoping în ambele cazuri şi a dictat o perioadă de suspendare de patru ani.

Reducerea sancţiunii implică faptul că „Simona Halep ar fi trebuit să fie eligibilă pentru a disputa ultimele două turnee de Mare Şlem“, şi anume US Open 2023 şi Australian Open 2024, subliniază într-un comunicat unul dintre cei trei avocaţi ai săi, americanul Howard Jacobs.

Citește și: Simona Halep poate juca din nou. A câştigat procesul de la TAS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS