13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / România merge la OLIMPIADĂ! Succes entuziasmant cu Egipt, la CM

Tenis de masă / România merge la OLIMPIADĂ! Succes entuziasmant cu Egipt, la CM

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins-o pe Egipt în optimile Campionatelor Mondiale. Tricolorele s-au impus cu 3-0 la capătul unui meci fantastic și au acces în sferturile competiției, performanță echivalentă cu „biletele“ pentru Paris 2024.

Bernadette Szocs și-a respectat statutul de favorită în primul duel al zilei. Numărul 12 mondial n-a avut emoții cu Hana Goda. Bernie a început în forță și a câștigat primul set cu 11-2. Goda a răspuns în actul secund, 11-6, însă apoi n-a mai avut șanse în fața liderului echipei noastre. Apoi a urmat la „luptă“ Eliza Samara, care a revenit senzațional în duelul cu Dina Meshref. Eliza s-a văzut condusă cu 2-0, dar s-a mobilizat însă incredibil și n-a cedat în niciun moment, impunându-se fabulos cu 3-2. 

Punctul decisiv al României a fost adus de Adina Diaconu, care a învins-o fără nicio emoție pe Yousra Helmy, scor 11-8, 11-7, 11-5. Astfel, tricolorele s-au impus cu 3-0 în fața naționalei din Africa și au obținut o performanță uriașă, calificarea la Jocurile Olimpice.

Naționala feminină revine la JO, după ce a fost prezentă și la ediția de la Tokyo. Deși și-au îndeplinit principalul obiectiv, și anume calificarea la Jocurile Olimpice, româncele își continuă parcursul la Mondiale, unde urmează să dea piept în sferturi cu Japonia.

Citeşte şi: Tenis de masă / România a trecut de Anglia, dar dă în optimi peste un „colos“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS