19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea a „spart gheaţa“ în 2024! Victorie muncită cu Garcia la Abu Dhabi

Sorana Cîrstea a „spart gheaţa“ în 2024! Victorie muncită cu Garcia la Abu Dhabi

Cu gândul de a-și recăpăta ritmul după o perioadă extrem de complicată, Sorana Cîrstea a debutat la începutul acestei săptămâni la competiția de la Abu Dhabi, turneu WTA 500, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. Aflată pe locul 26 în clasamentul mondial, Sorana s-a impus după un meci de mare luptă, scor (4)6-7, 6-4, 6-4.

Cîrstea a început mai bine partida și a condus cu 4-1, dar Garcia (21 WTA) a recuperat break-ul, a salvat două mingi de set la 6-5 pentru româncă și a avut câștig de cauză în tiebreak (7-4). Sorana a rezistat eroic într-un moment foarte important (la 5-4), a salvat 6 mingi de rebreak ale adversarei și și-a adjudecat al doilea set cu 6-4. Jucătoarea noastră s-a impus la retur în chiar primul game din setul decisiv, iar apoi a mai cedat doar trei puncte în game-urile de serviciu. 

Prin calificarea în optimi, Sorana Cîrstea și-a asigurat un premiu în valoare de 13.590 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Sorana Cîrstea se va duela pentru un loc în sferturi cu Maria Sakkari. A treia favorită de la Abu Dhabi a beneficiat de un „bye” (prim tur liber). Cîrstea și Sakkari s-au mai întâlnit de trei ori, iar Sorana conduce cu 2-1 (s-a impus în două seturi la Istanbul 2017 și Doha 2018, dar a pierdut în trei seturi la Cincinnati 2023).

Citeşte şi: Irina Bara nu se regăseşte şi turneul de la Mumbai îl părăseşte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS