12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSinner - Djokovic, semifinală de care pe care la Australian Open

Sinner – Djokovic, semifinală de care pe care la Australian Open

Jannik Sinner și Novak Djokovic se vor întâlni vineri dimineață într-o semifinală „de vis“ la Australian Open 2024. Cei doi jucători, unii dintre cei mai valoroși și mai în formă de la ora actuală, au ocazia să scrie istorie la primul Grand Slam al anului, iar ambițiile sunt mari înaintea duelului direct. Dacă Nole țintește un nou titlu și intrarea în „cartea recordurilor“, italianul are ocazia de a juca, pentru prima dată în carieră, cu trofeul pe masă la o competiție de asemenea anvergură.

Jannik Sinner îl va înfrunta a șaptea oară pe Novak Djokovic, scorul fiind 4-2 în favoarea sârbului. Reamintim că Jannik Sinner a reușit două victorii împotriva lui Novak Djokovic pe finalul sezonului 2023: la Turneul Campionilor de la Torino, în faza grupelor, și în semifinalele Cupei Davis 

Italianul, impecabil în faza sferturilor

Jannik Sinner s-a calificat marți în semifinalele de la Australian Open 2024 (fără set pierdut), acesta fiind cel mai bun rezultat al italianului la Melbourne. Favorit patru, elevul lui Darren Cahill a trecut de Andrey Rublev (cap de serie cinci), scor 6-4, 7-6(5), 6-3.

Singurul break al primului set i-a aparținut lui Jannik, manșa revenindu-i italianului cu 6-4. Setul al doilea a avut parte de nenumărate mingi de break, dar în cele din urmă s-a ajuns în tiebreak, acolo unde am avut parte de o desfășurare incredibilă a evenimentelor. Rusul a fost precis, agresiv și a schimbat terenul la scorul de 5-1 în favoarea sa. Din păcate pentru Rublev, o cădere neașteptată și-a făcut apariția, iar de la 5-1 s-a ajuns la 5-7. Setul al treilea a fost unul în care tot Rublev a dat semne de slăbiciune de la lansare, iar breakul a venit în game-ul al șaselea (4-2). De la acel moment, nu au mai existat probleme pe serviciu, iar manșa i-a revenit lui Sinner cu 6-3.

Jannik a mai ajuns o singură dată în penultimul act al unui Grand Slam: Wimbledon 2023 (învins tocmai de Djokovic, viitorul său adversar). De cealaltă parte, Andrey (26 de ani) rămâne cu „problema” sferturilor de finală, fază de care nu a trecut la niciunul dintre Grand Slam-uri.

Nole, pus sub presiune de Fritz în primele seturi

​Novak Djokovic a fost testat serios de Taylor Fritz în primele două seturi ale partidei din sferturile Australian Open 2024, dar sârbul a jucat din ce în ce mai bine și a obținut calificarea în penultimul act al competiției de la Melbourne după 7-6(3), 4-6, 6-2, 6-3.

Nole a pierdut câte un set în meciurile cu Dino Prizmic (runda inaugurală), Alexei Popyrin (turul 2) și Taylor Fritz (sferturi).

În vârstă de 36 de ani (va împlini 37 pe 22 mai), Novak deține recordul de titluri câștigate la Melbourne: 10 (la edițiile din 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 și 2023). Totodată, campionul sârb s-a calificat pentru a 48-a oară în „careul de aşi” al unui turneu de Grand Slam.

Djokerul a ajuns la 33 de victorii consecutive la Australian Open. Doar Monica Seles a mai reușit o asemenea performanță la Melbourne.

Citește și: Novak Djokovic nu poate fi oprit! Campionul sârb e în semifinale la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS