19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSabalenka, de neclintit la AO. Yastremska, semifinalista surpriză

Sabalenka, de neclintit la AO. Yastremska, semifinalista surpriză

Aryna Sablaneka, numărul 2 mondial, îşi continuă cursa de apărare a titlului la Australian Open, după ce a reuşit să se califice, marţi, în semifinalele acestei competiţii, prima de Mare Şlem a sezonului. La Melbourne Park, Sabalenka (25 ani) a reuşit să o învingă în două seturi pe cehoaica Barbora Krejicikova, cap de serie numărul 9, scor 6-2, 6-3, după doar 71 de minute de joc.

Arina Sabalenka o va avea ca adversară în penultimul act pe Coco Gauff din Statele Unite, numărul 4 mondial, care a dispus la rândul ei, cu 7-6 (8/6), 6-7 (3/7), 6-2, de ucraineanca Marta Kostiuk (37 WTA).

Duelul dintre Arina Sabalenka şi Coco Gauff este o reeditare a finalei de anul trecut de la Flushing Meadows, câştigată de americancă.

Yastremska, „minunea“ din semifinale

​Linda Noskova a eliminat-o pe Iga Swiatek pe durata parcursului său de la Australian Open 2024, dar s-a văzut învinsă în sferturi de Dayana Yastremska, ocupanta locului 93 în ierarhia mondială. Locul 93 mondial, Dayana (23 de ani) s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 18 minute.

Dayana Yastremska este doar a doua jucătoare din Era Open care ajunge în semifinalele Australian Open venind din calificări (n.r. după Christine Matison în 1978).

Citește și: Sinner – Djokovic, semifinală de care pe care la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS