15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisZiua şi surprizele la AO! Rybakina, fosta finalistă, eliminată dramatic

Ziua şi surprizele la AO! Rybakina, fosta finalistă, eliminată dramatic

​Elena Rybakina și Anna Blinkova au oferit cel mai dramatic final de meci de la Australian Open 2024, sportiva din Kazahstan fiind eliminată după cel mai lung tiebreak disputat pe tabloul feminin al unui Grand Slam. La final, scorul a fost 6-4, 4-6, 7-6 (20) pentru Blinkova.

Blinkova (57 WTA) a câștigat primul set cu 6-4, dar Rybakina (favorită 3) s-a impus cu același scor în cel de-al doilea set. Setul decisiv a fost unul care intră în istoria tenisului feminin. Blinkova a fost prima care s-a impus la retur (a condus cu 3-1 și 4-2), dar a urmat o serie de cinci breakuri din care Rybakina a ieșit câștigătoare (kazaha a salvat două mingi de meci la 5-6).

Rusoaica a ratat alte șapte mingi de meci în tiebreakul special (prima la 10 puncte, dar diferența trebuie să fie de două puncte), dar nici Rybakina nu s-a descurcat mai bine și a risipit șase oportunități de a închide partida. Anna Blinkova a dat până la urmă lovitura decisivă și a obținut victoria după două ore și 48 de minute de joc, scor 22-20.

Rybakina și Blinkova au doborât astfel recordul deținut de Lesia Tsurenko și Ana Bogdan la turneele de Grand Slam. Cele două au jucat un tiebreak de 38 de puncte la Wimbledon 2023 (a fost 20-18 pentru ucraineancă).

Anna se va duela în turul trei cu italianca Jasmine Paolini (favorită 26), care a trecut de Tatjana Maria (42 WTA), scor 6-2, 6-3. Blinkova și-a egalat cea mai bună performanță la turneele de Grand Slam. A mai ajuns în turul trei la Roland Garros (2019, 2023) și Wimbledon (2023).

Citeşte şi: Marea surpriză de la AO! Jessica Pegula, făcută „knockout“ de Burel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS