26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a profitat de şansa primită! Victorie mare cu Boulter, în primul tur la Adelaide

Ana Bogdan a profitat de şansa primită! Victorie mare cu Boulter, în primul tur la Adelaide

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, după ce a cedat în ultimul tur de calificări cu Pavlyuchenkov, Ana Bogdan a reușit să se califice în turul secund de la Adelaide. Aceasta a obţinut o victorie mare, scor 6-3, 6-4 în fața britanicei Katie Boulter (57 WTA). Sportiva din UK era în mare formă, venind după 6 partide câștigate la rând.

Adversara din primul tur a fost una mai bine cotată, Katie Boulter, numărul 57 WTA, care se află în poate cel mai bun moment al carierei. Britanica de 27 de ani câștigase ultimele 6 partide pe care le-a jucat, reușind și o victorie istorică împotriva numărului 5 WTA, Jessica Pegula, la United Cup.

Start mai greoi, continuare perfectă

Meciul a început cu un game maraton pe serviciul jucătoarei din Sinaia, în care Katie a beneficiat de nu mai puțin de 4 mingi de game. Diferența s-a făcut la 4-3 în favoarea Anei, care a reușit breakul, înainte de a închide setul cu serviciul. Românca a fost condusă de Boulter (27 ani, 57 WTA), jucătoare venită din calificări, cu 2-0 în actul secund, dar a reuşit apoi să câştige patru game-uri la rând şi a întors definitiv soarta meciului.

Ana Bogdan a încheiat cu 7 aşi şi 3 duble greşeli, iar Boulter a totalizat 5 aşi şi 4 duble greşeli în acest meci. Ea şi-a asigurat, totodată, un cec de 13.170 şi 73 de puncte WTA.

În turul următor, Ana Bogdan va întâlni învingătoarea din partida Samsonova – Siegemund, unde rusoaica, locul 14 WTA, pornește din postura de mare favorită. Bogdan și Samsonova s-au întâlnit o singură dată până acum, anul trecut la Wimbledon, unde românca reușea o victorie uriașă (7-6, 7-6).

Citeşte şi: Româncele din calificările Australian Open şi-au aflat primele adversare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS