20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSpectacol şi emoţii ca între prietene! Emma Răducanu, câştigătoare în duelul cu Gabi Ruse

Spectacol şi emoţii ca între prietene! Emma Răducanu, câştigătoare în duelul cu Gabi Ruse

Gabriela Ruse a fost învinsă marți dimineață de prietena ei Emma Răducanu, scor 3-6, 6-4, 5-7, în runda inaugurală a turneului WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă). Britanica de origine română a revenit, astfel, cu victorie în circuitul WTA, după ce a suferit trei intervenții chirurgicale în luna mai.

Venită din calificări, Gabi a ținut-o în șah pe Emma la primul turneu din 2024, dar campioana de la US Open 2021 a jucat un tenis mai eficient! Răducanu și-a adjudecat victoria după două ore și jumătate de joc.

După un prim set pe care Emma Răducanu l-a câștigat fără emoții, Gabriela Ruse a echilibrat disputa și s-a impus într-un act secund, pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Setul decisiv a avut o desfășurare incredibilă: Gabriela a fost condusă cu 5-2, dar a reușit să egaleze grație unei serii sepctaculoase de trei game-uri consecutive. Emma a avut însă ultimul cuvânt, câștigând următoarele două game-uri şi închizând partida.

Pentru prezența pe tabloul principal de la Auckland, Gabriela Ruse va primi $ 2,890 și un punct WTA în ierarhia de simplu. De cealaltă parte, Emma Răducanu va fi recompensată cu $ 4,040 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

După ce a trecut de Gabriela Ruse, britanica Emma Răducanu o va înfrunta în optimile de finală de la Auckland pe Elina Svitolina (Ucraina, 25 WTA), a doua favorită a competiției. Aceasta a eliminat-o în primul tur pe Caroline Wozniacki (Danemarca, 256 WTA), scor 6-4, 6-3.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian, eliminată încă din turul I de la Auckland

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS