20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana avansează și când nu joacă! Ana Bogdan are mai mult de tras la Brisbane

Sorana avansează și când nu joacă! Ana Bogdan are mai mult de tras la Brisbane

Sorana Cîrstea (26 WTA) a primit o veste bună înainte de Anul Nou, sportiva din Târgoviște avansând direct în turul doi al turneului WTA 500 de la Brisbane (Australia). Organizatorii turneului de la Brisbane (31 decembrie – 7 ianuarie) le-au acordat tur liber celor 16 favorite, iar Sorana Cîrstea a prins și ea lista capilor de serie!

Astfel, Sorana Cîrstea, a 10-a favorită de la Brisbane, va evolua direct în manșa secundă a puternicului turneu care deschide sezonul 2024. Ea își va afla adversara din meciul pe care Linda Noskova (Cehia, 41 WTA) îl va disputa contra unei jucătoare venite din calificări.

Dacă Sorana Cîrstea beneficiază de tur liber la Brisbane, Ana Bogdan (69 WTA) nu a fost la fel de norocoasă la tragerea la sorți! Jucătoarea din Sinaia va întâlni o adversară dificilă în runda inaugurală, pe Marta Kostyuk (Ucraina, 39 WTA). Dacă trece de Mara Kostyuk, românca va da peste a cincea favorită a competiției în faza următoare – Daria Kasatkina (Rusia, 18 WTA).

Ana Bogdan și Sorana Cîrstea se află pe părți diferite de tablou la Brisbane. Sorana a fost distribuită pe jumătatea de tablou a Elenei Rybakina (Kazahstan, favorită 2), în timp ce Ana se află pe jumătatea de tablou a favoritei principale Aryna Sabalenka (Belarus). Asta înseamnă că Sorana Cîrstea și Ana Bogdan nu se pot întâlni la Brisbane decât în marea finală.

Turneul de la Brisbane pune la bătaie premii în valoare totală de 1,73 milioane de dolari, iar prezența în primul tur este recompensată cu 12.200 de dolari. Cîrstea și-a asigurat deja un cec de 14.000 de dolari, având în vedere că va evolua direct în turul doi.

Citește și: Ăsta da final de an! Gabi Ruse, victorioasă cu Danilina, în calificările de la Auckland

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS