17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDaniil Medvedev, primul jucător calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Daniil Medvedev, primul jucător calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Daniil Medvedev (3 ATP) este primul tenisman care şi-a asigurat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor. Sportivul rus l-a învins cu 7-6 (9/7), 6-4 pe germanul Alexander Zverev, campionul olimpic en titre. Meciul s-a disputat miercuri seară, la Torino, într-o partidă din Grupa Roşie.

Câştigător al competiţiei de final de sezon din circuitul profesionist de tenis în 2020, Medvedev avea nevoie de o victorie în două seturi pentru a-şi asigura prezenţa în penultimul act. A reuşit în final să-şi atingă obiectivul, însă nu fără luptă, notează Agerpres.

„A fost un meci foarte dificil din punct de vedere mental. Am pierdut meciuri ca acesta în actualul sezon. Sunt mulţumit că am câştigat în această seară“, a declarat Medvedev.

Rusul nu a pierdut niciun set în două partide disputate.

Zverev, dublu campion la ATP Finals (2018, 2021), care s-a impus în faţa spaniolului Carlos Alcaraz în meciul de debut, se va lupta pentru un loc în semifinale cu rusul Andrei Rublev. Acesta a fost învins de iberic în cealaltă întâlnire a zilei de miercuri din Grupa Roşie, scor 7-5, 6-2.

Rublev a fost semifinalist la ediţia trecută a Turneului Campionilor. El părăseşte competiţia după eşecul cu Alcaraz, al doilea pe care l-a suferit la Torino, după cel din partida de debut cu Medvedev.

Turneul Campionilor continuă astăzi cu partidele Novak Djokovic (Serbia) – Hubert Hurkacz (Polonia), ora 15.30, şi Jannik Sinner (Italia) – Holger Rune (Danemarca), ora 22.00, din Grupa Verde.

Citeşte şi: SCMU Craiova a dezamăgit cu Rapid. Burcea, discurs dur la final (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS