16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIga Swiatek a umilit-o pe Pegula şi a câştigat Turneul Campioanelor

Iga Swiatek a umilit-o pe Pegula şi a câştigat Turneul Campioanelor

Iga Swiatek a câştigat în premieră Turneul Campioanelor (WTA Finals), după ce a învins-o fără drept de apel în finală, cu 6-1, 6-0, pe americanca Jessica Pegula, luni, la Cancun (Mexic). Campioana poloneză nu a întâmpinat nicio opoziţie din partea Jessicăi Pegula (29 ani, locul 5 WTA), pe care a învins-o pentru a şasea oară în nouă întâlniri directe.

În urma acestui succes, venit la o lună după victoria sa în turneul WTA 1.000 de la Beijing (China), Swiatek a revenit pe prima poziţie a clasamentului mondial, urmând să încheie sezonul în fotoliul de lider, pentru al doilea an consecutiv. Ea a detronat-o pe Arina Sabalenka, pe care a eliminat-o în semifinalele competiţiei mexicane (6-3, 6-2).

Iga a cucerit cu această ocazie al 17-lea titlu din cariera sa şi al şaselea de la debutul acestui sezon, în cursul căruia s-a impus în Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Turneul Campioanelor de la Cancun a beneficiat de premii totale în valoare de 9 milioane de dolari, Iga Swiatek urmând să se întoarcă acasă cu un cec în valoare de 3.078.000 de dolari. Pegula s-a ales cu un cec de 1.602.000 de dolari.

Modificări în clasamentul WTA

​Iga Swiatek este noua lideră a ierarhiei WTA, poloneza revenind pe primul loc după succesul de la Turneul Campioanelor. Podiumul este completat de Aryna Sabalenka și Coco Gauff.

România are patru jucătoare în TOP 100. Sorana Cîrstea va încheia anul din postura de prima „rachetă” a României, ea aflându-se cel mai sus în ierarhie dintre toate sportivele tricolore (locul 26). Se mai găsesc în prima sută jucătoarele: Ana Bogdan (67), Irina Begu (76) și Jaqueline Cristian (98).

Gabriela Ruse este jucătoarea din România cu cel mai bun clasament de dublu, ea aflându-se pe locul 37. O urmează Monica Niculescu (41) și Irina Bara (120).

Citeşte şi: Novak Djokovic, la cel mai înalt nivel! Parisul, cucerit de campionul sârb

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS