22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPegula, în semifinalele Turneului Campioanelor. Sabalenka, duel decisiv cu Rybakina

Pegula, în semifinalele Turneului Campioanelor. Sabalenka, duel decisiv cu Rybakina

​Aryna Sabalenka debutase perfect la Turneul Campioanelor 2023, dar lidera clasamentului WTA a pierdut clar al doilea meci disputat la Cancun: 4-6, 3-6 cu Jessica Pegula, în Grupa Bacalar. Americanca este prima jucătoare care obține calificarea în semifinalele competiției. Favorită 5 în Mexic, Pegula s-a impus după o oră și 28 de minute de joc.

Jessica a servit mai bine decât adversara sa (5-1 la ași) și a comis mai puține erori neforțate (12-29).

Sportiva din SUA pierdea toate meciurile disputate anul trecut în grupele WTA Finals. Acum, aceasta a câștigat primele două partide și s-a calificat deja în penultimul act.

Rybakina păstrează şanse la semifinale

De partea cealaltă, în al doilea meci disputat în Grupa Bacalar, Elena Rybakina a învins-o pe Maria Sakkari, scor 6-0, (4) 6-7, 7-6(2).

Sakkari câștigase un singur game în meciul cu Sabalenka și nu a început mai bine nici meciul cu Rybakina: campioana Wimbledon 2022 și-a adjudecat prima manșă cu 6-0. Maria nu a renunțat la luptă și s-a impus la tiebreak în setul secund (la 4), dar Elena a fost mai atentă și a obținut victoria tot după un tiebreak (la 2).

În clasament, Pegula este pe primul loc, cu două victorii, în timp ce Sabalenka şi Rybakina au câte un succes şi o înfrângere. Maria Sakkari, cu două eşecuri, este eliminată deja de la Turneul Campioanelor.

Ultimele partide din Grupp vor fi Aryna Sabalenka – Elena Rybakina și Jessica Pegula – Maria Sakkari.

Turneul Campioanelor 2023 are loc în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie, pe hard, la Cancun, Mexic. Are premii totale în valoare de $9.000.000, la start se află cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, iar campioana en-titre este Caroline Garcia (nu s-a calificat la ediția din acest an).

Sakkari: „Rezultatul din primul set a apăsat în mintea mea“

​Maria Sakkari a prins ediția din acest an a Turneului Campioanelor la limită, ea fiind prezentă în competiție după abandonul de ultim moment al Karolinei Muchova. Sosită ultima la Cancun, grecoaica este și prima care pleacă acasă.

Sakkari a debutat rău de tot la WTA Finals, ea cedând după o oră și 15 minute cu un categoric 0-6, 1-6 disputa cu Aryna Sabalenka. Marcată din punct de vedere mental de acest rezultat, sportiva din Grecia a intrat cu moralul la pământ contra Elenei Rybakina şi a făcut faţă doar un set, la mijlocul întâlnirii.

La conferința de presă de după partidă, Sakkari a găsit puterea să scoată în evidență și aspecte pozitive după meciul pierdut cu Rybakina.

„Evident, un început foarte lent de meci. Am fost foarte încordată și stresată, iar probabil că rezultatul din primul meci (0-6, 1-6 cu Sabalenka) a apăsat mult în mintea mea. Cea mai mare victorie a mea (n.r. deși a pierdut) a fost aceea că am reușit să înving acea teamă de pe teren. Am fost la doar câteva puncte poate de a câștiga meciul. Am crezut că voi rămâne la un nivel mental scăzut și că voi termina sezonul rău, dar revenirea de la meciul de acum îmi dă speranțe“, a spus grecoaica, după eliminarea de la Turneul Campioanelor.

Citeşte şi: Handbal (m) / Amicale tari cu Franţa şi Muntenegru. Xavi Pascual cere atitudine

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS