4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSportTenisSorana nu mai bate pe nimeni! Eșec încă din primul tur de la Beijing

Sorana nu mai bate pe nimeni! Eșec încă din primul tur de la Beijing

Sorana Cîrstea a părăsit turneul WTA 1000 de la Beijing (China Open) în runda inaugurală, sportiva noastră fiind învinsă, scor 2-6, 6-2, 6-7(3), de Petra Martic.

Ocupantă a locului 26 în ierarhia mondială, Sorana nu a avut parte de un început de meci prea bun: nu a reușit să-i pună adversarei probleme de la retur, iar în plus și-a cedat în două rânduri serviciul. Martic a profitat din plin și a trecut la conducere pe tabelă, scor 6-2. Cîrstea și-a revenit apoi și a reușit să-și adjudece manșa „în oglindă”, scor 6-2, după ce a făcut două break-uri.

Decisivul a readus scenariul din primul set: Martic a bifat breakul devreme (în chiar primul game), iar apoi s-a distanțat la 2-0 și 3-1. Sorana nu a renunțat însă la luptă: a revenit în joc, a egalat la 3, iar mai apoi a reușit să mai treacă peste un moment delicat: s-a impus de la retur în situația în care Martic a servit pentru meci (la scorul de 5-4). S-a ajuns în tiebreak, iar din păcate precizia i-a lipsit Soranei, care a cedat cu scorul de 7-3.

Pentru prezența pe tabloul principal, Sorana Cîrstea va primi $ 32,325 și 10 puncte în ierarhia WTA de simplu. De-a lungul timpului, Cîrstea și Martic s-au intersectat de cinci ori în circuitul WTA, iar scorul îi este acum favorabil croatei, scor 3-2.

Citește și: Gabi Ruse și tânăra Mara Gae au primit wild card pentru Transylvania Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS