17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisOstapenko a produs surpriza! Iga Swiatek, învinsă în trei seturi de letonă la US Open

Ostapenko a produs surpriza! Iga Swiatek, învinsă în trei seturi de letonă la US Open

Poloneza Iga Swiatek, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată în optimile de finală ale US Open, fiind învinsă în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-1, de letona Jelena Ostapenko, într-o partidă disputată duminică la Flushing Meadows. Swiatek era considerată marea favorită a turneului newyorkez, unde viza al cincilea său titlu de Grand Slam, după cele cucerite la Roland Garros (2020, 2022, 2023) şi US Open (2022).

Jelena Ostapenko, numărul 21 mondial, o va avea ca adversară în sferturile de finală pe americanca Coco Gauff, favorita numărul 6, care a dispus la rândul ei, cu 6-3, 3-6, 6-1, de daneza Caroline Wozniacki.

În vârstă de 26 de ani, Jelena Ostapenko a fost campioană la Roland Garros în 2017, când a învins-o în finală pe Simona Halep şi a atins semifinalele la Wimbledon în 2018. La US Open, jucătoarea letonă nu a trecut niciodată până acum de turul al treilea.

În urma acestui eşec, Iga Swiatek va ceda fotoliul de lider al clasamentului WTA belarusei Arina Sabalaneka la finalul competiţiei din Statele Unite.

Djokovic nu a întâmpinat probleme cu Gojo

Novak Djokovic, numărul 2 mondial, s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale Openului Statelor Unite. Sârbul a trecut cu scorul de 6-2, 7-5, 6-4 de croatul Borna Gojo, venit din calificări. Graţie acestui succes, Djokovic şi-a asigurat revenirea pe prima poziţie a clasamentului ATP începând cu data de 11 septembrie.

Sârbul se va lupta pentru un loc în semifinalele US Open cu americanul Taylor Fritz, favoritul numărul 9, care a dispus la rândul său, cu 7-6 (7/2), 6-4, 6-4 de elveţianul Dominik Stricker.

Novak Djokovic va disputa al treisprezecelea său sfert de finală la Flushing Meadows, la fel ca Andre Agassi şi Roger Federer, singurul care a acces de mai multe ori în această fază la turneul newyorkez fiind Ivan Lendl (17).

Citeşte şi: Sorana Cîrstea, minunea din sferturile US Open! A răpus și campioana olimpică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS