13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic, triumfător la Cincinnati după o finală spectaculoasă cu Alcaraz

Novak Djokovic, triumfător la Cincinnati după o finală spectaculoasă cu Alcaraz

Tenismanul sârb Novak Djokovic (2 ATP) a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 6,6 milioane de dolari. „Nole“ l-a învins, duminică seară, în finală, pe spaniolul Carlos Alcaraz, liderul mondial, cu 5-7, 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Meciul a durat 3 ore şi 49 de minute. Sârbul a cucerit al 39-lea titlu de această categorie, stabilind un record!

Novak Djokovic a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a-şi lua revanşa în faţa spaniolului, care l-a învins în urmă cu cinci săptămâni în finala turneului de la Wimbledon, notează Agerpres. La finalul partidei, Novak Djokovic s-a eliberat de tensiune și și-a rupt tricoul.

Pentru „Nole“ (36 ani), câştigător a 23 de titluri de Mare Şlem, aceasta este a treia victorie la Cincinnati. Primele au fost consemnate în 2018 şi 2020.

La rândul său, Alcaraz (20 ani), care viza al şaptelea său titlu în acest sezon, a disputat la Cincinnati a opta sa finală din 2023.

Fair-play şi aplauze

La finalul jocului, cei doi mari sportivi au avut un dialog spumos, savurat de toţi cei prezenţi.

Djokovic: „Băiete, nu renunți niciodată! Isuse! Îmi place asta la tine, dar uneori mi-aș dori să joci mai puține puncte ca astea“.
Alcaraz: „Spaniolii nu mor niciodată!“
Djokovic: „Am mai auzit asta. Sau am mai experimentat asta înainte“.

„Vreau să-l felicit pe Novak… Este uimitor să împart terenul cu tine, să învăț de la tine. Acest meci a fost foarte strâns, dar am învățat multe de la un campion ca tine“, a declarat Carlos Alcaraz.

„Atât de multe de spus, atât de puțină energie, să fiu sincer. Aș dori să-i întorc gândurile bune lui Carlos și echipei sale. Cu toții ne-am pierdut cuvintele în fața a ceea ce faci. Ești o persoană și un campion incredibil! Mulți jucători nu reușesc să atingă aceste înălțimi în întreaga lor carieră. Ce ai reușit să faci în ultimii 2 ani este de necrezut“, a afirmat Novak Djokovic.
„A fost o nebunie! Sincer! Chiar nu știu ce altceva aș putea spune. E greu de descris. E clar: a fost unul dintre cele mai tari meciuri din viața mea! Indiferent de turneu, categorie, nivel, adversar. E incredibil! De la început şi până la final, am trecut amândoi prin foarte multe suișuri și coborâșuri. Puncte incredibile! Joc mai slab, insolație, reveniri fantastice“, a completat Novak Djokovic.

În vârstă de 36 de ani, Novak Djokovic este acum cel mai în vârstă campion din istoria turneului de la Cincinnati. Sârbul a depăşit recordul stabilit de Ken Rosewall, la 35 de ani.

Citeşte şi: Coco Gauff, învingătoare în turneul de la Cincinnati

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS