13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea a început perfect la Montreal! Victorie frumoasă cu Gracheva

Sorana Cîrstea a început perfect la Montreal! Victorie frumoasă cu Gracheva

Sorana Cîrstea, singura româncă de pe tabloul principal al turneului canadian, a început cu dreptul parcursul de la Montreal. Românca s-a calificat în turul 2 al turneului WTA 1000, după 6-4, 7-6 (3) cu Varvara Gracheva (40 WTA), în prima rundă. Aflată pe locul 31 în ierarhia mondială, Cîrstea s-a impus după două ore și șapte minute de joc.

Sorana a câștigat primul set după un break făcut târziu, la 5-4. Până atunci, jucătoarele merseseră cap la cap, iar actul părea că intră în prelungiri. Meciul a fost întrerupt de ploaie după primul set, dar Sorana a rămas concentrată. Chiar şi aşa, niciuna dintre sportive nu a reușit să dejoace serviciul adversarei. S-a ajuns astfel la tie-break, unde Sorana a început ca din tun, 3-0 rapid. Apoi a pierdut doar 3 puncte înainte să ajungă la 7 şi a închis meciul.

Prin victoria în fața Varvarei (40 WTA), Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 17.930 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA.

Cîrstea se va duela în runda următoare cu învingătoarea meciului dintre Anastasia Potapova (27 WTA) și Karolina Muchova (17 WTA, favorită 14 și finalistă în acest an la Roland Garros).

Sorana a înregistrat cea mai mare performanță la turneul canadian în urmă cu 10 ani, când a ajuns în finală. Serena Williams nu i-a dat nicio șansă atunci, 6-2, 6-0.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian a cedat în semifinala de la Praga! Meci prelungit cu Hibino

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS