10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea a avut parte de un meci de pomină cu Martic, la Washington

Sorana Cîrstea a avut parte de un meci de pomină cu Martic, la Washington

Sorana Cîrstea s-a impus în primul tur al turneului WTA 500 de la Washington, 6-3, 7-6 (13) în fața Petrei Martic, la capătul unui tie-break care a ținut toată audiența cu sufletul la gură.

Primul turneu pentru Sorana Cîrstea de la Wimbledon încoace este cel de la Washington, de categorie WTA 500, românca alegând să nu introducă în calendarul ei turneele europene pe zgură care se desfășoară în această perioadă. Sorana a înfruntat-o în primul tur pe Petra Martic, o adversară incomodă pentru oricine. Cele două nu se mai înfruntaseră de multă vreme, din 2014, de la Guanghzou, atunci când croata prelua conducerea cu 2-1 în duelurile lor directe, notează Gsp.

Desfăşurare „nebună“ de meci

După un prim set câștigat destul de ușor, Sorana a avut mari dificultăți în actul secund, când adversara a opus rezistență. A fost suficient un game nefericit al Soranei pentru ca jocul croatei să devină din ce în ce mai solid. A jucat mult mai legat, a reușit și câteva execuții bune, în timp ce românca nu a putut să convertească o șansă de rebreak avută la 1-3. Sorana a rezistat, în schimb, în următorul game, salvând 4 mingi ale lui Martic de a se distanța la 5-2. Din acel moment au urmat patru game-uri la rând. „Caruselul“ a continuat, însă, cu un break la zero al croatei şi s-a ajuns în tie-break.

Acolo s-a continuat cu tenisul nebun. A fost un joc al nervilor, al execuțiilor la limită, iar sportiva care s-a stăpânit mai bine a reuşit să câştige. Sorana s-a impus la a patra minge de meci, 15-13, venind de la 3-6 și salvând 7 șanse de set ale adversarei în total.

Urmează o întâlnire în premieră în turul 2 cu deținătoarea titlului, Liudmila Samsonova, 24 de ani, ocupanta locului 18 mondial.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian a dat lovitura la Praga! Victorie extraordinară cu Bouzkova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS