16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / Vasile Florea: „Tenisul românesc U19 domină la nivel european!“

Tenis de masă / Vasile Florea: „Tenisul românesc U19 domină la nivel european!“

România a cucerit nu mai puţin de 17 medalii, un adevărat record, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice (Polonia). De asemenea, România a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu 6 medalii de aur, 4 de argint şi 7 de bronz.

Contactat de GdS, Vasile Florea, antrenorul clubului CS Universitatea Craiova şi antrenor secund al naţionalei U19 a României, a vorbit, deschis, despre marea bucurie de la finele Europeanului. Acesta a punctat faptul că România, la U19, domină tenisul de masă la nivel european.

„A fost o bucurie de nedescris după toate aceste zile nebune. Până la urmă, totul este bine când se termină cu bine. Anul trecut am luat şase medalii, acum am depăşit cu vreo două. Numărul acesta de 17 medalii este fantastic, s-a depăşit borna cu mult. Va fi foarte greu de întrecut pe viitor acest număr de medalii, chiar şi de către noi. La juniori, la U19, putem spune că tenisul românesc domină la nivel european. Rezultatele vorbesc de la sine. Dacă luăm rezultatele pe naţiuni, ca număr de medalii, de departe la acest european am fost cei mai buni. Am dominat competiţia. Înainte de debutul competiţiei ne gândisem la patru medalii. Ne impusesem, oarecum, să obţinem patru medalii, dar acum ne bucurăm că am cam atins un număr record de medalii (n.r. – râde)“, a declarat Vasile Florea.

Fair-play-ul s-a evidenţiat

La aceste Europene, românii au avut parte şi de momente inedite. Sportivii, fiind nevoiţi să se dueleze între ei în mai multe finale, nu au avut parte de sprijinul moral şi tehnic al antrenorilor. Vasile Florea a explicat care este motivul pentru care antrenorii nu au stat pe banca tehnică.

„Au fost şi finale româneşti, la băieţi, la fete, la mixt ceva mai înainte. Am avut parte de o mulţime de emoţii şi trăiri, de toate felurile. Există o lege nescrisă, care se poartă peste tot. În momentul în care doi sportivi ai aceleiaşi naţiuni se întâlnesc, nimeni nu stă pe bancă. Practic rămân doar ei, pe propriile forţe şi fără niciun suport tehnic. Trebuie să fim imparţiali, iar această tactică este peste tot în lumea tenisului de masă, nu doar la noi. De exemplu, chiar dacă într-o echipă se află doi jucători români şi în cealaltă se află un român şi un italian, niciun antrenor nu stă pe bancă. Aşa este fair-play şi corect. Am primit aprecieri din toate părţile, COSR-ul şi preşedintele FRTM ne-au felicitat, ne-au transmis mesaje frumoase“, a adăugat antrenorul sportivilor români.

Mulţumiri nenumărate din partea lui Cristinel Romanescu

Imediat după decernarea premiilor şi finalul competiţiei din Polonia, preşedintele Federaţiei, Cristinel Romanescu, a postat un mesaj pe facebook prin care le-a mulţumit tuturor pentru reuşitele fantastice.

„Vă mulţumesc tuturor, sportivi, antrenori, staff tehnic, staff medical, tuturor celor prezenţi la Gliwice şi nu numai. Vă mulţumesc pentru 10 zile în care cel mai important lucru a fost victoria! Cluburilor sportivilor, antrenorilor de la cluburi, familiilor voastre şi tuturor celor care ne sunt alături, vă mulţumesc necondiţionat. Le mulţumesc şi partenerului oficial al FRTM, dar şi companiei ROMSTAL, tuturor sponsorilor, Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic Sportiv Român! Nu în ultimul rând, îi mulţumesc echipei mele, cea mai grozava echipă, echipa FRTM!“, a transmis preşedintele Federaţiei, Cristinel Romanescu, pe Facebook.

Citeşte şi: Tenis de masă / Ăsta da record! România, 17 medalii şi locul I în clasamentul pe naţiuni la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS